Užslėpto grožio beieškant: kino žvaigždės apie filmą „Užslėptas grožis“. VIDEO

Su MOTERS premjera sausio 5 d. į Lietuvos kino teatrus atkeliaujantis filmas „Užslėptas grožis“ sugrąžins kalėdinę nuotaiką. Tik, pasak filmo kūrėjų, ji bus kur kas tikresnė už tą, kurios įprasta laukti iš Holivudo.

„Kurdamas filmą susidarai savo svajonių aktorių sąrašą. Šiam filmui pavyko gauti visus, apie kuriuos ir svajojome. Visi su džiaugsmu stengėsi įsikūnyti į personažus“, – sako režisierius Davidas Frankelis, pastatęs „Užslėptą grožį“. Pasinaudojus savo autoritetu, kuris išaugo po filmo „Ir velnias dėvi Prada“ sėkmės, jam pavyko suburti išties įspūdingą aktorių komandą: filme vaidina Willas Smithas, Kate Winslet, Keira Knightley, Helen Mirren, Edwardas Nortonas, Michael Pena, Naomie Harris. Jie susivienijo, kad parodytų, kaip mes visi susiję ir priklausomi nuo Meilės, Laiko bei Mirties.

Organizatorių nuotr.

„Kai pirmąkart perskaičiau scenarijų, iškart pajutau tą nuotaiką, kuria spinduliuoja klasikiniai kalėdiniai Holivudo filmai. Juose gyvenimas yra nuostabus, pripildytas magijos, o kiekvienas įvykis – pamoka. Visi šie ingredientai yra ir „Užslėptame grožyje“, – sako pagrindinį vaidmenį filme sukūręs Willas Smithas. – Bet ši istorija kur kas gilesnė ir realesnė. Man labai patiko vaidinti Hovardą, nes kažkada ir pats buvau toks kaip jis: klausiau tik proto balso, viską apgalvodavau, suplanuodavau. Tuo metu, kai atrodo, kad visas pasaulis – po kojomis, įvyko vidinis persilaužimas. Hovardo atveju jis nepaprastai skaudus, nes žūsta jo dukra. Hovardui tenka su tuo susitaikyti ir pergyventi daug kankinančio skausmo, kad išsivaduotų nuo vidinių demonų ir iš naujo atrastų gyvenimą. Skausmas ir dvasinis augimas tarpusavyje yra susiję“.

Organizatorių nuotr.

„Mane pakerėjo ši istorija, – sako „Oskaro“ laureatė Helen Mirren, filme „Užslėptas grožis“ įsijautusi į Mirties vaidmenį. – Skaičiau scenarijų ir purčiau galvą, nes niekada nieko panašaus nebuvau skaičiusi. Man patiko pati filmo koncepcija: kiekvienas savaip supranta, kas yra meilė, kas – bėgantis laikas, ir kas – neišvengiama mirtis, nes šie trys dalykai lydi kiekvieną žmogų per visą jo gyvenimą. Nė vienas iš mūsų negali išvengti susidūrimo su meile, laiku ir mirtimi“.

„Man „Užslėptas grožis“ – tai filmas apie pavojų prarasti tai, kas svarbiausia gyvenime, – savo požiūrį dėsto Edwardas Nortonas. – Kai ant tavęs užgriūna problemų lavina, tu turi daryti daugybę pasirinkimų, stengdamasis nepasimesti tarp pagundų ir nenuklysti nuo teisingo kelio. Filmas pasakoja ne vieną tokią istoriją, nes jis – ne apie vieną, o apie kelis skirtingus bendra praeitimi susijusius žmones, įstrigusius savo problemų ir baimių rate, bet priėjusius prie pasirinkimo slenksčio, kurį peržengus nėra kelio atgalios“.

„Užslėptas grožis“ priminė man filmą „Nuostabus gyvenimas“. Kartais reikia sustoti, įsiklausyti ir galbūt kažko išmokti iš kito žmogaus“, – savo kolegų žodžius apibendrina „Oskaro“ laureatė Kate Winslet.

„Ir velnias dėvi Prada“ režisieriaus Davido Frankelio drama „Užslėptas grožis“ Lietuvoje startuos sausio 5 d. su žurnalo ir portalo MOTERIS premjera. Nepraleiskite progos pirmieji pamatyti šį filmą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis