Anykščiai: į nieką nepanaši vieta, kurią būtina išbandyti

Anykščiai – be galo jaukus ir gražus miestelis, kuris patiks ne tik ieškantiems ramybės, bet ir nuotykių mėgėjams. Čia galima ne tik pasigrožėti gamta, pasivaikščioti po Anykščių šilelį, atsikvėpti Rubikių ežero pakrantėje, bet ir papramogauti bei aktyviai praleisti laisvalaikį.

Šiame straipsnyje papasakosiu apie įdomiausias lankytinas vietas šiame išskirtiniame mieste ir pasidalinsiu įspūdžiais iš viešbučio, kuriame buvome įsikūrę.

Cosmos Paukščių takas. Anykščiuose įsikūręs unikalus veidrodžių kambarys leidžia pasijusti taip, tarsi būtum beribiame kosmose. Žemės elektromagnetiniai virpesiai, paversti garsu, kosmoso erdvės pojūtį tik sustiprina. Labai sunku nupasakoti šį begalybės patyrimą, reikia pačiam pajusti! Išskirtinė, į nieką nepanaši vieta, kurią būtina išbandyti.

Vasaros rogučių trasa. Ar pamenate vaikystę, kuomet žiemos dienas visi vaikai leisdavo ant kalno, smagiai rogutėmis leisdamiesi žemyn?

Man taip pat rogutės iki šiol asocijuojasi su viena iš smagiausių žiemos pramogų. Bet Anykščiuose pasileisti nuo kalniuko su rogutėmis galima ne tik žiemą, bet ir vasarą! Čia įrengta vasaros rogučių trasa yra vienintelė tokia visoje Lietuvoje.

Pramoga išties labai smagi, rogutės skrieja net iki 40km/h greičiu, tad adrenalino ir ekstremalių įspūdžių neabejotinai bus. Vieno karto nusileisti nuo kalno tikrai neužteks, tad geriau iškart įsigyti bilietą keletui nusileidimų, nes norėsis dar ir dar!

Labirintų parkas. Labirintų parke esama trijų skirtingų labirintų. Visų pirma, lenktynių labirinte galima palenktyniauti su draugu, kuris pirmasis jį įveiks ir pasieks išėjimą.

Apvaliojo labirinto tikslas – patekti į jo centrą, o tuomet – rasti išėjimą. Didžiausias iššūkis – Didysis labirintas, kuriame nepasiklysti ir rasti išėjimą užtruks daugiausiai laiko! Taip pat parke veikia ir daug kitų mokamų ir nemokamų pramogų, skirtų ir suaugusiems, ir vaikams. Beje, buvimo laikas labirintų parke nėra ribojamas, tad pramogauti ir klaidžioti labirintais čia galima kiek tik nori.

Medžių lajų takas. Vieta, visai neseniai tapusi didžiuliu turistų traukos šaltiniu. Lajų takas vilioja ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio. Toks takas yra pirmasis Baltijos ir Rytų Europos šalyse, todėl nenuostabu, kad čia esama didelio žmonių antplūdžio.

O kaipgi kitaip – juk siūloma pasivaikščioti medžių viršūnėmis po garsųjį Anykščių šilelį, nuo seno apdainuotą ir aprašytą lietuvių kūriniuose. Taką vainikuoja jo pabaigoje esantis 30 metrų aukščio bokštas, nuo kurio atsiveria nuostabi Anykščių šilelio bei Šventosios upės vingių panorama.

Rubikių apžvalgos bokštas. Tie, kuriems neužteko pasigrožėti Anykščių vaizdais nuo lajų tako apžvalgos bokšto, tą gali padaryti ir užkopę į Rubikių apžvalgos bokštą, esantį Anykščių rajone. Nors bokšto aukštis ir mažesnis nei esančio lajų take, tačiau nuo jo viršūnės atsiverianti panorama išties įspūdinga.

Netgi tiems, kurie bijo aukščio, atsiveriantys Anykščių vaizdai atpirks visą baimę, kurią galima justi kopiant į bokšto viršų.

Arklio muziejus. Anykščiuose veikia ir keletas įdomių muziejų. Vienas lankomiausių neabejotinai yra Arklio muziejus, kuriame galima ne tik apžiūrėti senovėje naudotas transporto priemones, žemės ūkio padargus bei arklio istorijos, karybos, drožinių ekspozicijas, bet ir pajodinėti arkliu, pasivažinėti arklio traukiamu vežimu.

Siauruko muziejus. Siaurukas – tai siauras traukinukas, taip pat neatsiejamas nuo Anykščių vardo. Siauruko muziejuje galima ne tik apžiūrėti įvairias ekspozicijas, bet ir pačiam išbandyti veikiančius eksponatus – rankinę dreziną bei triratį ant bėgių, sudalyvauti ekskursijose.

Puntukas ir Puntuko brolis. Puntuko akmuo – visiems žinomas Anykščių simbolis. Tačiau turbūt ne visi žino, kad Puntukas turi ir brolį! Puntuko brolį aplankyti ir pasivaikščioti po Pašventupio šilą, kuriame šis didžiulis akmuo stūkso, galima pusiaukelėje tarp Anykščių ir Ažuožerių.

Taigi, žavus Anykščių miestelis vilioja daugybe unikalių vietų ir pramogų, kurias galima rasti tik čia. Visų aprašytų veiklų užteko trims dienoms. Norint Anykščiuose praleisti daugiau laiko, galima aplankyti ir daugybę kitų vietų, pavyzdžiui, „Dainuvos“ nuotykių slėnį, išbandyti anykštietiškas vandens pramogas, vykti į Anykščių vyno degustacines ekskursijas, apsilankyti Anykščių kartodrome, aplankyti piliakalnius, atodangas...

Viena yra aišku – veiklos atras ir norintys ramiai pailsėti, pasigrožėti gamta, ir aktyviai praleisti laiką ir papramogauti. Man Anykščiai buvo nuostabus atradimas, kur, neabejoju, sugrįšiu dar tikrai ne kartą. Anykščiai – gaivus, žalias, gyvybe alsuojantis bei turtingas nuostabia gamta Lietuvos miestelis, kuri lengva iškart pamilti.

Kur apsistoti?

Jei jau susigundėte atvykti ir patys išbandyti viską, ką siūlo Anykščių kraštas, jums prireiks ne vienos dienos. Todėl tikriausiai smalsu, kur galėtumėte apsistosi šių atostogų metu.

Vienas iš geriausių pasirinkimų – „Gradiali Anykščiai“. Tai nuostabus Anykščių kampelis, kuriame teko ilsėtis. Galėčiau apibūdinti trimis žodžiais – tobula vieta poilsiui.

„Gradiali Anykščiai“ kompleksas įsikūręs Anykščių pakraštyje, nuostabiame gamtos kampelyje, ant Rubikių ežero kranto. Kadangi šis poilsio parkas nėra perpildytas žmonių, jame nedaug kambarių, o teritorija yra didžiulė, iš tiesų gali pabėgti nuo miesto šurmulio bei puikiai pailsėti, atsipalaiduoti ir nuostabiai praleisti laiką gamtos apsuptyje.

Apgyvendinimo kompleksą sudaro atskiros vilos su terasomis, išsidėsčiusios visoje parko teritorijoje.

Pirtis, maudynės ir žaidimai

Viešbutyje gausu ir pramogų – vandens dviračiai, pasiplaukiojimas valtele, pirtis, vaikų žaidimų aikštelė bei dar daug visko, tad ir pailsėjus patogiame viešbučio numeryje, nuobodžiauti tikrai neteks.
Čia įkurtas laisvalaikio kambarys, kuriame galima išbandyti smiginį, stalo tenisą, stalo žaidimus ir netgi kompiuterinius „Xbox“ žaidimus. Lauke įrengtos sporto aikšteles, kuriose poilsiautojai žaidžia tinklinį, krepšinį ir futbolą.

Šalia tyvuliuoja tvenkinys, kuriame galima ne tik maudytis, bet ir išbandyti vandens batutus. Neliks nusivylę ir mėgstantieji pirčių malonumus – laiką galima leisti garinėje pirtyje su žadeito akmenimis.

Maistu mėgaujasi lauko terasoje

Vaikai „Gradiali Anykščiai“ taip pat turi ką veikti – čia įrengtose žaidimų aikštelėse mažųjų svečių linksmas krykštavimas išduoda, kad šokinėti ant batutų ar leistis nuo čiuožyklės – labai smagu.

Viešbučio restorane galima pasimėgauti sočiais pusryčiais ir išmėginti su meile paruoštų patiekalų iš mėsos, žuvies ir jūros gėrybių, o taip pat – salotų, sriubų, užkandžių, desertų. Šiltuoju metų laiku pietaujantieji lauko terasoje, mėgaujasi akį džiuginančiu kraštovaizdžiu bei grynu oru.

„Gradiali Anykščiai“ rekomenduočiau kiekvienam savo artimam žmogui, rekomenduoju išbandyti ir Jums.

Svajonių darbą siūlęs projektas „Profesionalus atostogautojas“ – patrauklių atostogų pasiūlymų tinklalapio Noriunoriunoriu.lt ir personalo atrankos bendrovės „CV Online“ kartu rengtas konkursas. Jį laimėjo kaunietis Saulius Kromalcas, įveikęs daugiau 600 konkurentų. Jis ir dar keli gerai atrankoje pasirodę konkurso dalyviai vasarą turėjo galimybę išbandyti daug įspūdingų atostogų pasiūlymų Lietuvoje ir Latvijoje.

Dabar profesionalūs atostogautojai dalijasi savo atostogų įspūdžiais su skaitytojais savo parengtuose tekstuose ir video.

Užsakymo nr.: PT_72808484

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis