Profesionalaus keliautojo eksperimentas Birštono „Eglės“ sanatorijoje: prarado amą

Žalių miškų ir vaizdingų Nemuno kilpų apsuptas Birštonas nuo seno garsėja gydomaisiais mineralinio vandens šaltiniais, o kurortas čia veikia nuo XIX a. vidurio. Ar nustebins senas sveikatinimo tradicijas turintis miestas patyrusį profesionalą? Tuoj išsiaiškinsime.

Ankstyvą rytą Birštonas pasitiko vaiskiu, grynu oru alsuojančiais pušynais ir kurortiška jaukia aplinka. Visa tai tuoj pat perjungė smegenis į atostogų režimą ir panardino į lengvą atpalaiduojančią būseną.

Važiavau tiesiai į „Eglės“ sanatoriją – tai viena didžiausių sveikatinimo įstaigų ne tik Birštone, bet ir Lietuvoje. Maniau, čia galėsiu susidaryti pakankamai gerą vaizdą, kas gi tas Birštonas ir ką jis siūlo.

Vos atvykus sužavėjo viešbučio priimamajame dirbusios merginos aptarnavimas – pradėjusi šiltu priėmimu ir patarimais, man net sumoti nespėjus, čia pat pagelbėjo ir dar dviems svečiams.

Verta paminėti, kad sanatorijoje dirbantys specialistai - paprasti ir nuoširdūs žmonės, kurie ne tik pasidalino rekomendacijomis, tačiau ir alternatyviais laiko praleidimo būdais Birštone. Iškart pastebėjau, kad žmonės „serga“ už savo darbovietę.

Miesto centre, bet pušyne

Iš viso sanatorijoje yra daugiau nei 450 vietų. Visuose kambariuose - po balkoną, iš kurių atsiveria Nemuno arba pušyno vaizdai. Vos prieš trejus metus atidarytas gyvenamasis kompleksas ir gydymo centras yra visiškoje pušyno apsuptyje su tiesioginiu išėjimu į Nemuno pakrantę. Tačiau puikiausia, kad čia jūs galite ilsėtis ir visai greta miesto centro. Jį pasiekti pėsčiomis galima vos per kelias minutes.

Sanatorijos pasididžiavimas – didžioji gyvų augalų siena, fontanai ir gėlynai, kurių tiek sanatorijos viduje, tiek išorėje gausu. Visai šalia sanatorijos esantys pasivaikščiojimo takai apšviesti romantiškais žibintais, puikiai įsikomponuoja saugiausio ir, ko gero, švariausio Lietuvos kurorto Nemuno pakrantėje.

Visa tai ir sanatorijos interjere dominuojančios šviesios spalvos nuteikė išties optimistiškai. Visgi nusprendžiau pasižiūrėti, koks gi įspūdis bus po to, kai išbandysiu gydomąsias procedūras ir poilsį.

Viskas - po vienu stogu

Dievinu, kai viskas yra po vienu stogu. O „Eglės“ sanatorijoje būtent taip ir yra: kompleksas sudarytas iš trijų tarpusavyje sujungtų korpusų, todėl galima keliauti iš kambario į procedūras ar pavalgyti ir visiškai nesukti galvos dėl už lango tykančio nelepinančio lietuviško oro.

Sveikatinimas ar reabilitacija čia prasideda nuo gydytojo konsultacijos. Specialistas, susipažinęs su traumų padarinių ar organizmo pokyčių istorija, pasirinktam apsistojimo terminui parenka gydymo planą ir procedūras.

Gydyklose įrengti modernūs mineralinio vandens vonių, povandeninio masažo, angliarūgštės vonių, baltojo bei gydomojo purvo procedūrų, kineziterapijos, ergoterapijos, fizioterapijos, haloterapijos, relaksacijos ir kitų procedūrų kabinetai. Grožio procedūros teikiamos jaukiame SPA centre.

Turiu pripažinti, kad po purvo vonios jaučiausi palikęs joje visą susikaupusį gyvenimo purvą, o gydomasis masažas privertė suprasti, kuo jis skiriasi nuo atpalaiduojančio...

Įdomiausios ir labiausiai neįprastos procedūros pasirodė deguonies kokteiliai ir dantenų masažas. Čia reikalinga praktika, padedanti neužspringti ir neapsitaškyti. Trečdalio buteliuko taip ir nesugebėjau „išgargaliuoti“, todėl paprasčiausiai išgėriau, o štai po dantenų masažo su sūriu vandeniu poveikį jutau dar gerą valandą. Jausmas - tarsi ką tik buvo atlikta burnos higiena.

Įspūdį paliko baseinų dydis ir įvairiausių procedūrų gausa - „Eglės“ sanatorijoje įrengtas didžiausias regione baseinų ir pirčių kompleksas. Čia galima mėgautis trimis skirtingais gėlo ir mineralinio vandens baseinais su trykštančiomis povandeninėmis masažinėmis srovėmis, sūkurinėmis ir vertikaliomis voniomis bei aštuoniomis skirtingomis pirtimis.

Maitinimas

Sveikam gyvenimui labai svarbi subalansuota mityba. Tuo „Eglės“ sanatorijoje pasirūpinta – šalia kiekvieno patiekalo pateiktas kalorijų skaičius. Kalorijos kalorijom, tačiau kaip žmogiškai atsispirti pagundai kuo daugiau paragauti, kai aplinkui tokia gausa šitokio gėrio?!

Patiekalų įvairovė išties įspūdinga: čia galite rasti patiekalų nuo cepelinų ar virtinių, kuriuos dideliais kiekiais vartoja svečiai iš artimojo užsienio, iki dietinių patiekalų stalo.

Kas dar?

Kino ir koncertų salė, mineralinio vandens biuvetė, išskirtinis Gintaro SPA. Vaikų kambarys, mini parduotuvė, grožio salonas. Negalima nepaminėti ant pastato stogo įsikūrusios saulės terasos, nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į Nemuną. Dar - šaltinis šalia viešbučio, Kneipo metodikos parkas miesto centre.

Birštone puikiai sutvarkyta dviračių infrastruktūra, tad galima nuvažiuoti ne vieną kilometrą kvėpuojant tyru pušyno oru ir mėgaujantis gražia gamta bei šalia tykiai tekančiu Nemunu.

Apibendrinant galiu pasakyti, kad po viso to, ką teko patirti... Jaučiausi šviežias kaip agurkėlis ir labai pragiedrėjusiomis mintimis. Visos procedūros, kurios kartais gal atrodė keistokos, davė rezultatą ir jis tikrai buvo teigiamas.


Asmeninio archyvo nuotraukos

Sutinku, išties gerai parinktas šūkis šiai sanatorijai: „Ir gyvenimas vėl mielas!”

Svajonių darbą siūlęs projektas „Profesionalus atostogautojas“ – patrauklių atostogų pasiūlymų tinklalapio Noriunoriunoriu.lt ir personalo atrankos bendrovės „CV Online“ kartu rengtas konkursas. Jį laimėjo kaunietis Saulius Kromalcas, įveikęs daugiau 600 konkurentų. Jis ir dar keli gerai atrankoje pasirodę konkurso dalyviai vasarą turėjo galimybę išbandyti daug įspūdingų atostogų pasiūlymų Lietuvoje ir Latvijoje.

Dabar profesionalūs atostogautojai dalijasi savo atostogų įspūdžiais su skaitytojais savo parengtuose tekstuose ir video.

Užsakymo nr.: PT_72542332

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis