Keliaukime. Niekada nemiegantis Niujorkas

Niujorko žavesiui atsispirti negali beveik niekas. Ir visai ne todėl, kad šis miestas yra vienas didžiausių pasaulyje, vienas svarbiausių finansų centrų, o dėl nepaprasto niujorkiečių draugiškumo.

Net jei keliauji vienas, čia niekada nesijausi vienišas. Niujorkas pastatytas trijose salose – Manhatano, Stateno ir Long Ailando. Manhatano sala tapo miesto širdimi, o dėl didelės dangoraižių koncentracijos laikoma ir vizitine Niujorko kortele.

Niujorko dangoraižiai pradėti statyti XIX a. pabaigoje, todėl dauguma jų yra gelžbetoniniai, o ne aukštuminiai stikliniais paviršiais, kaip dabar įprasta. Šiuo metu aukščiausias JAV pastatas yra Vieno pasaulio prekybos centras (One World Trade Center), jis stovi netoli tos vietos, kur stovėjo 2001 m. rugsėjo 11 d. sugriauti bokštai dvyniai.

Vida Press

PATARIMAI KELIAUTOJAMS

Verta

Aplankyti šiuolaikinio meno muziejų (MoMa, Museum of Modern Art) ir Solomono R. Guggenheimo muziejų. Pastarajame eksponuojama įspūdinga XIX–XXI a. meno kolekcija.

Pakilti į Vieno pasaulio prekybos centro (One World Trade Center) 100–102 aukštuose įkurtą Vieno pasaulio observatoriją (One World Observatory).

Stebėti įspūdingą Manhatano dangoraižių panoramą iš Roosevelto salos, esančios per Niujorką tekančioje Rytų upėje.

Aplankyti naujausią turistų traukos centrą – ant nebenaudojamų Manhatano geležinkelio bėgių įkurtą parką („The High Line“). Jis kasmet sulaukia 5 mln. lankytojų.

Pasigrožėti ilgiausiu pasaulyje kabamuoju Bruklino tiltu. Šis inžinerijos stebuklas atidarytas 1883-iaisiais, po 15 metų trukusių statybos darbų.

Kaip nugalėti laiko juostas

Prisitaikyti prie didelių laiko skirtumų daug lengviau, jei skrendate poilsiauti, o ne darbo reikalais. Keliaujant į vakarus prisitaikyti prie laiko skirtumų nėra taip sunku, kaip skrendant į rytus, todėl Niujorke daug vargo patirti neturėtumėte. Sunkiau bus grįžus namo, tada adaptacija gali trukti ir kelias savaites. Prieš skrisdami į Ameriką kelias dienas eikite miegoti keliomis valandomis vėliau, o grįžę – keliomis valandomis anksčiau. Tai padės greičiau adaptuotis.

Vida Press

Pravartu žinoti

Miesto širdyje Manhatane beveik visur galima nueiti pėsčiomis ir kone neįmanoma paklysti dėl labai aiškios kvadratinės gatvių išdėstymo sistemos.

Niujorko metro veikia visą parą, tad užsisėdėjus bare nebus jokio vargo grįžti namo.

Geltonieji taksi ir Niujorkas – neišskiriami nuo 1907-ųjų.

Vida Press

Skanaus!

Įvairių sūrių pyragų galima rasti daugelyje pasaulio vietų, bet Niujorke šis desertas ypatingas. Istorija mena, kad 1872-aisiais vienas Nujorko pienininkas, mėgindamas atkartoti prancūzišką nešatelį, patyrė nesėkmę, užtat jam pavyko išgauti ir išgarsinti tepamąjį sūrį (angl. cream cheese). 1929-aisiais virtuvės šefas Arnoldas Reubenas šį sūrį panaudojo kurdamas klasikinį Niujorko sūrių pyragą.


***

Skrydžiai iš Vilniaus per Stambulą – kasdien

Trukmė

VNO – IST – 2 val. 45 min.
IST – JFK – 11 val.

Viza. Kelionių į JAV supaprastinimo programa leidžia įvažiuoti į šalį su Elektroninės leidimo keliauti sistemos (ELKS, angl. ESTA, Electronic System Travel Authorization) patvirtinimu. Norėdami jį gauti turite apsilankyti interneto svetainėje https://esta.cbp.dhs.gov/

Visa, kas geriausia, – Jums!

TURKISH AIRLINES
Oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ įkurta 1933 metais, o veiklą pradėjo savo lėktuvų parke turėdama tik 5 lėktuvus. Šiandien „Turkish Airlines“ yra keturių žvaigždučių aviakompanija, viena greičiausiai besivystančių. Turi 312 lėktuvus, skraidina į 285 oro uostus 113-oje šalių – t. y. į daugiau šalių nei bet kurios kitos oro transporto įmonės. „Turkish Airlines“ penkis kartus iš eilės „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimuose pripažinta geriausia Europoje aviakompanija.

Aukščiausia kokybė

Siekdama išlaikyti aukštą lygį, oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ daug investuoja į pramogų sistemos lėktuve įdiegimą, patogias sėdynes, maitinimą skrydžių metu ir darbuotojus. Ji nuolat plečia skrydžių krypčių ir lėktuvų skaičių, tad daug dėmesio skiria saugumui ir aptarnavimo kokybei. „Turkish Airlines“ visada pasiryžusi vykdyti savo misiją ir judėti į priekį. Šios oro bendrovės tikslas – tapti lydere vietos ir pasaulio rinkose, kad keleiviai rinktųsi ją dėl neprilygstamo aptarnavimo, aukščiausios kokybės ir patikimumo.

Daugiau informacijos ir skrydžių kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

Užsakymo nr.: PT_71970396

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis