Keliaukime. Delis – miestas kryžkelėje

Indijos sostinė Delis tarsi sulipdytas iš dviejų miestų – egzotiško Senojo Delio ir šiuolaikiško Naujojo Delio, oficialiosios Indijos sostinės.

Šis megapolis dydžiu prilygsta Londonui. Jo plotas (be priemiesčių) – beveik 1,5 tūkst. kv. km. Triukšmo čia daug, mat ir gyventojų – daugiau nei 16 milijonų. Nusigauti iš vieno miesto krašto į kitą užtrunka apie valandą, o užstrigus kamštyje sugaištama dvigubai ilgiau. Visgi spūsčių ir skubos gatvėse nepabūgusieji, atsidūrę kryžkelėje tarp tradicinės ir moderniosios Indijos, apdovanojami nepamirštamais įspūdžiais.

Kovodama su oro tarša, Indijos valdžia paskelbė šūkį: „Švarus Delis, žalias Delis“. Taigi šį miestą siekiama padaryti vieną žaliausių pasaulio sostinių. Kaip sekasi įgyvendinti šias ambicijas, įsitikinsite erdviuose Senojo Delio parkuose ilsindami kojas po ilgų žygių po lankytinas miesto vietas. Delis – tikras turisto ištvermės išbandymas, mat pagal muziejų skaičių gali varžytis su bet kuria pasaulio sostine.


Verta

Aplankyti Senojo Delio širdimi laikomą XVII a. pastatytą Raudonąjį fortą. Tai – vienas iš architektūros šedevrų.

Pamatyti vieną žymiausių statinių Indijos sostinėje – imperatoriaus Humajūno kapą. Tai – persiško stiliaus statinys, apsuptas simetriškai suplanuotų sodų. Jie išliko nepakitę nuo XVI amžiaus. Dvisluoksnis pastato kupolas primena garsųjį Tadžmahalo statinį.

Vida Press

Apžiūrėti Kutbo minaretą – aukščiausią pasaulyje plytų mūro minaretą. Jo aukštis – 72,5 m, į viršų veda 379 laipteliai.

Nupirkti suvenyrų Janpath gatvėje. Čia bene daugiausia suvenyrų parduotuvių visame Delyje. Daug vakarietiškų prekybos centrų ir kavinių rasite netoliese esančiame komerciniame rajone Connaught Place. Dėl gana vienodų pastatų fasadų ir žiedinio gatvių išdėstymo šiame rajone gana nesunku pasiklysti.

Vida Press

Nepražiopsoti progos Naujajame Delyje pamatyti Lotoso šventyklą – vieną labiausiai pasaulyje lankomų pastatų. Šie bahajų maldos namai duris atvėrė 1986-aisiais.

Jei turite laiko

Nuvykite į Agrą – Indijos perlą, esantį 204 km nuo Delio. Čia stovi Tadžmahalo mauzoliejus.

Vida Press

Pravartu žinoti

Taupant laiką Delyje geriausia važiuoti metro. Velorikša ir vadinamasis tuktukas taip pat verti dėmesio, nes šios transporto priemonės geba vikriai aplenkti gatvėse susidariusius kamščius.

Jeigu keliaujate po visą šalį, atkreipkite dėmesį, kad Delyje, šiaurinėje Indijos dalyje, gali būti daug šalčiau nei pietinėje dalyje esančiuose lankytinuose objektuose.

Vida Press

Masažuotojai, taksistai, nešikai, durininkai ir kiti aptarnaujantys žmonės tikisi arbatpinigių.

Skanaus!

Indiška neraugintos tešlos duona (paratha) – tai kone Delio sinonimas. Ji patiekiama su įvairiais įdarais.


Delio gyventojai labai mėgsta saldumynus, tad nevalia baigti pietų be deserto. Verta paragauti į cukraus sirupe mirkytus spagečius panašių skanėstų (jalebi), tiršto sluoksniuoto deserto (rabri falooda), indiškų ledų (kulfi).

***

Skrydžiai iš Vilniaus per Stambulą – kasdien

Trukmė

VNO – IST – 2 val. 45 min.
IST – DEL – 6 val. 10 min.

Viza Lietuvos Respublikos piliečiams išduodama Indijos ambasadoje Varšuvoje.
Dokumentai turi būti pateikti ne vėliau, nei likus 2 savaitėms iki skrydžio dienos.

Skiepai – nuo geltonojo drugio, taip pat – profilaktiniai vaistai nuo maliarijos.

Daugiau informacijos ir skrydžio kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

***

Puiki virtuvė

Oro bendrovė „Turkish Airlines“ bendradarbiauja su maitinimo įmone „Turkish Do & Co“, todėl siūlo daugybę įvairių patiekalų – ir turkų, ir kitų pasaulio šalių virtuvių. Nuostabų valgiaraštį kūrė aukščiausios klasės virtuvės meistrai. Skrisdami „Turkish Airlines“ galėsite nemokamai mėgautis šaltuoju užkandžiu, karštuoju patiekalu, desertu ir nemokamai ragauti kavos, arbatos, šviežiai spaustų apelsinų sulčių, kitų gaiviųjų ir alkoholinių gėrimų.

Tarptautiniais maršrutais skrendantiems ekonominės klasės keleiviams lėktuve siūloma pasirinkti vieną iš dviejų karštųjų patiekalų.

„Turkish Airlines“ nuotr.

Verslo klasės keleiviai turi galimybę pasirinkti vieną iš trijų karštųjų patiekalų, o ilgųjų skrydžių metu keleivius aptarnaus tikras virtuvės šefas!

Atsižvelgdama į keleivių poreikius, oro bendrovė „Turkish Airlines“ siūlo net 21 maisto variantą (dietinį, vegetarišką, specialų kūdikiams ir kt.). Jį galima nemokamai užsakyti skrendant tarptautiniu maršrutu (ne vėliau nei 24 val. iki skrydžio).

Visa, kas geriausia, – Jums!

TURKISH AIRLINES
Oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ įkurta 1933 metais, o veiklą pradėjo savo lėktuvų parke turėdama tik 5 lėktuvus. Šiandien „Turkish Airlines“ yra keturių žvaigždučių aviakompanija, viena greičiausiai besivystančių. Turi 312 lėktuvus, skraidina į 285 oro uostus 113-oje šalių – t. y. į daugiau šalių nei bet kurios kitos oro transporto įmonės. „Turkish Airlines“ penkis kartus iš eilės „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimuose pripažinta geriausia Europoje aviakompanija.

Aukščiausia kokybė

Siekdama išlaikyti aukštą lygį, oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ daug investuoja į pramogų sistemos lėktuve įdiegimą, patogias sėdynes, maitinimą skrydžių metu ir darbuotojus. Ji nuolat plečia skrydžių krypčių ir lėktuvų skaičių, tad daug dėmesio skiria saugumui ir aptarnavimo kokybei. „Turkish Airlines“ visada pasiryžusi vykdyti savo misiją ir judėti į priekį. Šios oro bendrovės tikslas – tapti lydere vietos ir pasaulio rinkose, kad keleiviai rinktųsi ją dėl neprilygstamo aptarnavimo, aukščiausios kokybės ir patikimumo.

Daugiau informacijos ir skrydžių kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

Užsakymo nr.: PT_71970332

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis