Vilniuje vyks antras „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šeimoms

Likus mėnesiui iki liepos 10 d. Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyksiančio antrojo „Arklio Dominyko pasakų festivalio“, renginio organizatoriai atskleidžia staigmenas, kuriomis nustebins festivalio svečius. Šiemet šventėje susirinkę tėvai ir vaikai galės pasinerti ne tik į kūrybines užduotis, bet ir išmėginti jėgas sporto rungtyse.

Šiais metais organizatoriai nedidelį festivalio „apšilimą“ nusprendė surengti Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga. Savaitės pradžioje prekybos centre „Akropolis“ organizuotame renginyje, skambant atlikėjos Ramintos Naujanytės-Bjelles ir festivalio idėjos autoriaus Vytauto V. Landsbergio dainoms, vaikai kūrė pasakas ir ruošėsi artėjančiam „Arklio Dominyko pasakų festivaliui“.

Organizatorių nuotr.

„Norėjome, kad vaikai ir jų tėvai, laukdami festivalio, nenuobodžiautų, taigi nusprendėme pažadinti jų kūrybiškumą anksčiau. Neabejojame, kad po mėnesio visi susitiksime gražioje fantazijų ir draugiškų pramogų šventėje. Tikimės čia išvysti ir naujų veidų“, – sako vienas iš pasakų šventės organizatorių ir Vytauto Kernagio fondo steigėjų Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Jo teigimu, prieš metus didelio susidomėjimo sulaukęs „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šiemet šventės svečius pradžiugins naujomis veiklomis, skirtomis visai šeimai.

„Festivalis bus didesnis nei pernai, taigi pramogų pakaks ir pasakų šventėje jau dalyvavusiems, ir jos naujokams. Pavyzdžiui, sporto mėgėjus kviesime burtis visą dieną veiksiančioje šeimų sporto zonoje, kur tėvai ir vaikai galės išmėginti savo jėgas įvairiose estafetėse“, – sako festivalio organizatorius.

Organizatorių nuotr.

Pasak V. V. Landsbergio, turininga pasakų festivalio programa dėliojama pirmiausia atsižvelgiant į šios šventės tikslą – suburti šeimas ir paskatinti jas kurti.

„Pernai festivalio svečius žadėjome užkrėsti pasakų magija. Dalyvių reakcijos patvirtino, kad tikslą pavyko pasiekti, taigi ir toliau raginsime vaikus ir jų tėvus neįprastoje šventės aplinkoje ieškoti kūrybiškų sprendimų, drauge statant savo šeimos pasakų pasaulį“, – teigia festivalio idėjos autorius.

Šventės dalyviai pasakas galės užrašyti specialiose šiam festivaliui išleistose knygutėse, kad jau vakare tėvai savo mažylius galėtų džiuginti pačių sukurtomis istorijomis.

Šventėje veiks „Ergo“ pasakų kūrimo dirbtuvės ir Kotrynos pieva, kurioje gros gyva muzika, bus rodomi spektakliai vaikams, vyks konkursai bei įvairios atrakcijos. Šiais metais prie „Arklio Dominyko pasakų festivalio“ prisijungs ir tarptautinis edukacinis projektas „Kaltūnas“, pakviesiantis vaikus keliauti interaktyviame pasakų pasaulyje.

Organizatorių nuotr.

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 70 įvairių projektų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis