Vilniaus knygų mugėje - susitikimai su lietuvių autoriais

Šiemet, kaip ir kasmet, vasario 19-22 dienomis Vilniuje šurmuliuosianti knygų mugė kvies į gausybę susitikimų su rašytojais. Vien leidykla „Alma littera“ skaitytojus kviečia į susitikimus su 20 lietuvių autorių.

Tarp kurių Andrius Tapino su ilgai laukta „Maro diena“, žurnalistikos užkulisius atskleidžianti Audronė Urbonaitė ir jos „Mano Didžioji Nuodėmė, žurnalistika“ ir į Australiją „laimės ir savęs ieškoti“ išvykusi žurnalistė Eva Tombak su esė rinkiniu „Laisvė basomis“.

Audronė Urbonaitė
Organizatorių archyvas

Vasario 19 d., Bičiulių dieną, susitikimų su lietuvių autoriais ciklą pradės psichologas, pranciškonų vienuolis ir kunigas Arūnas Peškaitis. Susitikimo metu bus pirmą kartą pristatyta jo knyga „Posūkis. Kunigo pasakojimai“, kurioje atvirai primenama sau ir kitiems, kad kunigas pirmiausia yra žmogus. Knygos pristatyme bei susitikime su autoriumi dalyvaus Jūratė Kuodytė, Nelė Paltinienė, Robertas Petronis ir Darius Kuolys.

Ilgąjį penktadienį, vasario 20 d., vidurdienį savo skaitytojų lauks ilgametis Vilniaus knygų mugės autorius Algimantas Čekuolis. Šiemet žinomas rašytojas, žurnalistas ir keliautojas kalba apie tai, kas iš tikrųjų vyksta gyvenime, o ypač – apie keistus ir net juokingus nutikimus, kurių nė vienas nėra išgalvotas. Autorių jo knygos „Iš ko šaiposi pasaulis“ pristatyme kalbins taip pat kelionėms neabejingas žurnalistas Vytaras Radzevičius.

Penktadieninius susitikimus pratęs žurnalistė Eva Tombak, kuri pristatys knygą „Laisvė basomis“. Visiems, norintiems suprasti, ko trokšta iš gyvenimo, skirtoje knygoje autorė nuoširdžiai ir ironiškai rašo apie tai, kaip persikėlė į Australiją ir ten atrado jogą. Knygos pristatyme dalyvaus autorės sūnus ir dukra.

Ilgojo penktadienio susitikimus vainikuos Dovilė Zelčiūtė ir jos knyga „Kelionė su Oskaru Koršunovu“ – ilgai brandintas repeticijų, pasikalbėjimų, gastrolių ir įspūdžių iš Oskaro Koršunovo teatro rinkinys. Knygos pristatyme taip pat dalyvaus Rūta Oginskaitė, Oskaras Koršunovas ir Audra Žukaitytė.

Andrius Tapinas
Organizatorių archyvas

Vasario 21 d., šeštadienį, vadinamą Nekasdienių pasimatymų dieną, skaitytojai pagaliau galės atsiversti ilgai lauktą rašytojo, publicisto ir TV laidų vedėjo Andriaus Tapino romaną „Maro diena“. Antrojo Akmens ir Garo Miestų ciklo romano pristatyme dalyvaus žurnalistas Aurelijus Katkevičius, o susitikimą ves Aidas Puklevičius.

Šeštadienį knygų mugės lankytojai taip pat bus kviečiami į naujausios Audronės Urbonaitės knygos „Mano Didžioji Nuodėmė, žurnalistika“, nukelsiančios į žurnalistikos užkulisius, pristatymą. Audronę Urbonaitę kalbins žurnalistai Edmundas Jakilaitis ir Rita Miliūtė, o renginį ves Andrius Jakučiūnas.

Šeštadienį atgims ir legendinė LTV laida „Būtovės slėpiniai“. Jos autoriai Alfredas Bumblauskas bei Edvardas Gudavičius pristatys knygą „Būtovės slėpiniai: nuo Netimero iki...“, paremtą pirmuoju laidų ciklu. Pristatyme dalyvaus patys autoriai, knygos sudarytojas doc. Aurimas Švedas, doc. dr. Eugenijus Saviščevas bei žurnalistė ir TV laidų vedėja Edita Mildažytė.

Tą pačią dieną mugės lankytojų laukia susitikimai su lietuvių pamėgtais rašytojais Sigitu Parulskiu ir Jaroslavu Melniku. Prieš knygų mugę jubiliejų atšventusio S. Parulskio garbei leidykla perleido ankstesnius jo esė rinkinius bei eilėraščių rinktinę. J. Melnikas knygų mugėje pristatys savo naująją knygą „Anoreksija“. Rašytoją kalbins Livija Gradauskienė ir Alvydas Šlepikas.

Jaroslavas Melnikas
Organizatorių archyvas

Lietuvių rašytojos Jolita Herlyn (knyga „Mano vyrai ir jų žmonos“) ir Lina Ever (romanas „Objektyve meilė“) susipažinti su savo knygomis ir padiskutuoti apie meilės romanus taip pat kvies šeštadienį, o jas kalbins Nomeda Marčėnaitė.

Šeštadienį neverta praleisti ir susitikimo su Liutauru Degėsiu, pristatysiančiu knygą „Romanas. Dvi istorijos apie vieną meilę“. Rašytoją kalbins Edmundas Kunčius ir Jūratė Čerškutė. Žinoma stilistė Agnė Gilytė Vilniaus knygų mugės lankytojus mokys rengtis pagal „Spintologiją“. Šiame praktiniame seminare jai talkins modeliai. O šeštadieninių susitikimų ciklą su naujausia savo knyga „Ne bobų vasara“ pabaigs Rūta Vanagaitė. Knygos, skirtos skaityti nuo keturiasdešimties metų, autorę kalbins Dalia Kutraitė.

Paskutinę knygų mugės dieną skaitytojai turės galimybę susitikti su Andriumi Tapinu ir Tomu Mitkumi, kurie pristatys komiksą „Vilko valanda. Sidabras. Nuotykiai Arizonoje“. Teatro mylėtojai tądien neturėtų praleisti Nijolės Narmontaitės knygos „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai“ pristatymo, kuriame dalyvaus Eglė Gabrėnaitė, Gytis Padegimas ir Virginija Kochanskytė. Rašytoja Sara Poisson sekmadienį kvies suabejoti įprastais žmogaus tapatybės standartais ir pristatys jau aštuntąjį savo romaną „Madam madam madam“. Renginį moderuos Andrius Jakučiūnas ir Genovaitė Petronienė.

Visus mažuosius skaitytojus šiais metais knygų mugėje džiugins trys spalvingi jiems skirtų knygų renginiai: penktadienį Edita Minkuvienė ir Aušra Didžgalvienė pristatys įtraukiančią enciklopediją pradinukams „Kelionė po Lietuvą“, šeštadienį mažųjų laukia renginys, skirtas dar dažais kvepiančiai „Kakės Makės enciklopedijai“ bei skanesnei už blynus su uogiene Jurgos Baltrukonytės knygai „Blynai spintoje“. Šias knygas mažiesiems teatralizuotai perteiks teatro vaikams „Teatriukas“ aktoriai.

Vilniaus knygų mugė šiemet vyks vasario 19-22 dienomis. Leidykla „Alma littera“ savo skaitytojams pristatys 20 lietuvių autorių, 2 užsienio viešnias, 3 vaikiškas knygas bei surengs įsimintinus susitikimus su skaitytojų pamėgtais autoriais.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis