Netūnokime namie - yra įdomių užsiėmimų

Rudenį galima skelbti kultūriniu metų laiku. Šią savaitę jūsų laukia laiko patikrinta klasika ir daug žadančios premjeros, todėl nuobodžiauti neteks – kultūrinės miesto erdvės jau laukia jūsų!

Teatro kritikai spektaklį „Muzika 2“ pakrikštijo „„Requiem aistrai“. Tai – pasakojimas apie du kažkada vienas kitą mylėjusius žmones, kurie po trejų išsiskyrimo metų susitinka tam, kad užbaigtų skyrybų procesą. Vienas kitą pamatę mieste, kuriame kartu leido dienas, jie suvokia egzistavimo atskirai beprasmybę. Ieškojimų ir dramų fone spalio 21-ąją skambės improvizacijos meistro Keith‘o Jarrett‘o muzikinė kompozicija „Tokyo Encores“ iš albumo „Sun Bear Concerts“ (renginio organizatorius – Lietuvos nacionalinis dramos teatras).

„Meilės pranašas“ – lietuvių kūrėjų pastatytas miuziklas, kurio centre visuomet aktuali tema – vyrų ir moterų tarpusavio santykiai. „Tai mūsų gyvenimas: gimimas, dviejų širdžių susiliejimas, išmintis ir branda. Nėra žmogaus, kuris nebūtų patyręs aistringos meilės kančios, džiaugsmo per skausmą ir palaimingo buvimo kartu“, – sako miuziklo organizatoriai. Į meilės sūkurį jus įsuks puikiai žinomi scenos profesionalai, tarp kurių – Povilas Meškėla, „Rebelheart“ grupės lyderis Darius Mickus, Augustė Vedrickaitė ir kiti. Taigi, deginančią meilės ugnį drauge su profesionaliais galite pajusti jau spalio 22-ąją (renginio organizatoriai – „KITOKS TEATRAS“).

Nuo 2002-ųjų vykstantis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai aš“ grįžta su nepakartojama programa. Trečiadienį stebuklingoje Šv. Kotrynos bažnyčios aplinkoje įvyks „Beprotiškai fantastiškas koncertas“, kuriame gerai žinomi atlikėjai primins didžiausius poezijos lobynus bei supažindins su savo kūryba. Vakaro žvaigždžių sąrašas įspūdingas: Liudas Mikalauskas ir Rafailas Karpis, Aidas Giniotis, Povilas Meškėla, Saulius Bareikis, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings, Neda, Justė Kazakevičiūtė ir Vytautas Sakalauskas, Baltos varnos, Gintare Skėrytė, todėl neapsilankyti nepatartina (renginio organizatorius – Vilniaus mokytojų namai).

Tikriausiai bent kartą norėjote nors trumpam ištrūkti iš kasdienės rutinos? Galbūt gyventi kitaip? Jei taip, greičiausiai jums nesvetima ir baimė, pakeisti kažką nusistovėjusio? Būtent apie šitai pasakoja penktadienį „Keistuolių“ teatre rodomas spektaklis „Mašinininkai“. Jo centre – Moteris ir vyras, kasdien susitinkantys tame pačiame darbe. Jis – monotoniškas ir tradicinis, nuo aštuonių iki penkių. Moteris ir vyras beviltiškai bando kasdieniuose savo dialoguose prabilti apie tai, kas jaudina, liūdina ir netgi skaudina. Jie beatodairiškai tiki, kad šis darbas – laikinas. Tai – istorija apie ambicijas, kurios yra didesnės už patį žmogų (renginio organizatorius – „Keistuolių teatras“).

Gioacchino Rossinio 1816 m. sukurta opera „Sevilijos kirpėjas“ yra vienas geriausių italų komiškosios operos pavyzdžių. Klasika tapęs šedevras pasakoja apie painų meilės keturkampį ir dviejų vyrų bandymus vesti vieną išrinktąją. Deja, ten kur du pešasi, laimi trečias. Opera pasižymi virtuozinėmis vokalinėmis partijomis, išpuoštomis koloratūromis, pasažais. Muzikoje naudojama daug įvairių šokių – skamba ir tarantela, ir valso ritmai, netgi polonezas. Ugningą ir šmaikščią istoriją bei melodijas kauniečiai ir miesto svečiai išgirs jau spalio 24-ąją (renginio organizatorius – Kauno valstybinis muzikinis teatras).

„Keistuolių“ teatras šeštadienį kviečią į gyvos muzikos ir dainų persmelktą, itališkais prieskoniais kvepiantį spektaklį, pastatytą pagal Giovanni Boccaccio novelių rinkinį „Dekameronas“. Kupini aistrų, meilės, dievo paieškų, aktoriai įkūnys groteskiškus personažus ir kurs ironiškas bei šmaikščias situacijas. „Pamirškite sielvartus ir atsiduokite Amūro malonėms“ – kviečia spektaklio režisierė. Tie, kurie neateis – „Atleisk jiems – jie nežino, ką daro“ (renginio organizatorius – „Keistuolių“ teatras“).

Šį kartą į režisieriaus Aido Giniočio, vienintelio Lietuvoje commedia dell‘arte specialisto ir Gozzi kūrybos adepto mūsų šalyje, rankas pateko genialaus italų dramaturgo Carlo Gozzi pjesė „Meilė trims apelsinams“. „Pasakiškoje Kryžių karalystėje vykstantis veiksmas gali vykti visur ir kiekviename Pasaulio teatre, todėl šiame spektaklyje – visi Lietuvos teatrai ir garsiausi vardai, metaforos, simboliai ir kiti užburiantys veikėjai, ir, be abejo, nepakartojama ir išties originali kūrybinė spektaklio grupė – asmenybių ratelis“ – teigia renginio organizatoriai. Taigi, savaitgalį užbaikite neeilinėje vietoje su neeiliniais žmonėmis – tebūnie tai maža šventė (renginio organizatorius – teatras „Atviras ratas“).

Nors kultūros renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje) išsiskiria savo skaičiumi ir jų pagreitis – milžiniškas, svetainėje http://kur.delfi.lt/ galite rasti visus renginius, vykstančius jūsų mieste bei sužinoti visą reikalingą informaciją. Dabar išsirinkti, kaip praleisti savo laisvalaikį paprasčiau!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis