Krūties vėžio paliesta bohemietė V. Miškūnaitė: sergančioms moterims svarbiausias visuomenės palaikymas

Jau gegužės 17-ąją Vilniaus Rotušėje įvyks šeštasis tarptautinis labdaros vakaras „Sužydėjusi viltis“, skirtas krūties vėžio paliestoms moterims remti.

Šiame labdaringame renginyje surinktos lėšos bus skiriamos vertingai dovanai – biopsinėms adatoms, kurios palengvina krūties vėžio diagnozavimą ir gydymą, pirkti. Biopsinės adatos bus padovanotos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių onkologinėms ligoninėms.

šskirtinį pasirodymą šiam vakarui, kurio tema „Golden Twenties“, ruošia ir „naująja operos gulbe“ tituluojama, V. A. Mocarto operos „Visos jos tokios“, kurią Lietuvoje pastatė režisierė Dalia Ibelhauptaitė, žvaigždė Viktorija Miškūnaitė. Labdaringame vakare ji savo nuostabų balsą dovanos ir taip prisidės prie „Sužydėjusios vilties“ projekto.

„Man labai gera, kad esu pakviesta dalyvauti šiame prasmingame renginyje, nes prieš keletą metų mano mamai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Šiandien ji sveika, tačiau iš patirties galiu pasakyti – šioms moterims svarbi ne tik finansinė pagalba, joms ypač reikalingas šeimos, bendruomenės, visuomenės palaikymas. Tokios akcijos, projektai, visuomenės dėmesys suteikia daug pozityvių emocijų joms, moterys nesijaučia vienišos, atstumtos, jaučiasi mylimos ne tik artimųjų, o ir visuomenės, – sako V. Miškūnaitė. – Mūsų, jaunų menininkų, tarpe nėra populiaru dalyvauti panašiuose renginiuose, tad aš labai skatinu savo kolegas, atkreipti dėmesį į panašius projektus ir paremti juos savo veikla, savo talentu ir idėjomis. „Sužydėjusios vilties“ vakare pirmąkart pasirodysime duetu su nuostabia pianiste Egle Andrejevaite – savo kūrinius atliksime iš visos širdies.“

Labdaros vakarą organizuojančios Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos (International Women’s Association of Vilnius), kuri jau šešioliktus metus vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasadų darbuotojų ir verslininkų žmonas bei veiklias Lietuvos moteris, vadovė Ana-Maria Comsa džiaugiasi, kad vis daugiau garsių šalies žmonių ir verslų prisijungia prie šio projekto gera valia: „Aukojimo ir paramos tradicijos Lietuvoje įgauna naują atspalvį – lietuviai labai geranoriškai reaguoja į pagalbos prašymą. Turėdami jau penkerių metų patirtį čia, Lietuvoje, galime drąsiai sakyti – kasmet sulaukiame vis daugiau paramos tiek savanoriškais darbais, tiek aukomis, tiek naujomis idėjomis ir už tai esame be galo dėkingos lietuviams.“

Kasmet į labdaros vakarą „Sužydėjusi viltis“ susirenka apie 150 svečių – bilietas asmeniui kainuoja 200 litų. Renginio programoje – iškirtiniai muzikiniai pasirodymai, aukojimo aukcionas, kokteilis, vakarienė ir šokių vakaras. Per penkerius metus labdaros vakarų „Sužydėjusi viltis“ metu buvo surinkta beveik 320 tūkstančių litų, Lietuvos ligonines jau pasiekė daugiau nei 3,6 tūkstančiai taip reikalingų biopsinių adatų. Onkologijos instituto duomenimis, apie 70 proc. krūties vėžio diagnozuojama I-II stadijos. Anksti diagnozavus ligą galima tikėtis gerų gydymo rezultatų.

Įsigyti bilietus ir paaukoti jau galima elektroniniu būdu – susisiekite blossom@iwavilnius.com. Pirmąkart šiam projektui galima aukoti ir portale Aukok.lt: https://www.aukok.lt/Projektai/Suzydejusi-viltis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis