Apsinuoginusi S. Johansson bijojo A. Hopkinso

Aktorė Scarlett Johansson, atlikusi vieną pagrindinių vaidmenų biografiniame filme „Hičkokas“, atskleidžiančiame legendinio kino režisieriaus Alfredo Hičkoko gyvenimo ir kūrybos ypatumus, prisipažino, kad labiau nei apsinuoginimo scena duše, ją gąsdino darbas su Anthony Hopkinsu.

Juostoje „Hičkokas“ S. Johansson įkūnijo Holivudo aktorę Janet Leigh, vaidinusią viename garsiausių A. Hičkoko filmų „Psichopatas“. Legendinė J. Leigh žudynių duše scena pateko į kino istoriją ir tapo įtampos kurstymo pavyzdžiu siaubo filmų žanre.

"Forum Cinemas" nuotr.
Originali dušo scena filme „Psichopatas“ buvo filmuojama net septynias dienas, tad S. Johansson nerimavo, kad toks pat likimas laukia ir jos: „Drebėjau vien pagalvojusi, kad septynias dienas teks praleisti duše, o šalia sukinėsis visa kūrybinė komanda. Laimei, mes šią sceną nufilmavome vos per dieną.“

Tačiau dar labiau nei mintis, kad visą savaitę teks nuogai ir šlapiai stypsoti prieš daugybę žmonių, aktorę gąsdino filmo partnerio Anthony Hopkinso praeities vaidmenys. Jam biografiniame filme apie kino genijų buvo patikėtas paties A. Hičkoko vaidmuo.

"Forum Cinemas" nuotr.
„Reikėjo būti labai drąsiai, kad maudydamasi duše, akis į akį susitikčiau su Anthony Hopkinsu, besišvaistančiu milžinišku peiliu tiesiai man prieš veidą, – apie baisiausias filmavimo akimirkas pasakojo S. Johansson. – Nors iš tiesų Anthony yra labai mielas, bet jo personažai filmuose gana kraupūs. Galbūt vaikystėje per dažnai žiūrėjau „Avinėlių tylėjimą“, tačiau filmavimo metu negalėjau atsikratyti minties, kad prieš mane tas šiurpusis psichopatas iš vaikystės košmarų. Kita vertus, tai tik padėjo – mano baimė ir nerimas, duše išvydus peilį, buvo tikri ir nesuvaidinti.“

Nuoširdžią S. Johansson baimę filme „Hičkokas“ nuo praėjusio savaitgalio jau galima pamatyti ir Lietuvos kino teatruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis