Romanas, kuriame susipina istoriniai faktai, romantika ir trilerio įtampa

Apie jauną, meniškos sielos moterį Katriną ir intriguojančią olandų porceliano kilmės istoriją.

Piedomenico Baccalario, Tommaso Percivale „Nakties mėlis“

Nuoširdus, jautrus ir romantiškas Nyderlandų rašytojos Simone van der Vlugt romanas apie jauną, meniškos sielos moterį Katriną ir intriguojančią olandų porceliano kilmės istoriją.

XVII a. vidurys. Šiaurės Olandijos miestelyje gyvena Katrina Barents, turinti dailininkės gabumų. Nenusisekusios vedybos su Govertu, pinigus švaistančiu girtuokliu, priverčia ją pamiršti naivias vaikiškas svajones ir kantriai nešti likimo naštą. Viskas pasikeičia, kuomet vieną naktį Govertas miršta. Pasinaudojusi netikėta laisve, Katrina nusprendžia palikti provincijos miestelį.

Naujas jos gyvenimas prasideda netoli jūros įsikūrusiame Delfte, įsidarbinus keramikos ir porceliano dirbtuvių savininko padėjėja. Pastebėjęs Katrinos tapytojos talentą, šeimininkas leidžia Katrinai ištapyti keletą darbų. Taip moteris tampa naujo kultūrinio reiškinio liudytoja ir dalyve, o jos širdį pamažu užkariauja nauji romantiški jausmai. Vis dėlto praeities paslaptys Katrinos taip lengvai nepaleis...

1966 m. gimusi Nyderlandų rašytoja Simone van der Vlugt išgarsėjo romanais jaunimui, o vėliau ne mažiau sėkmingai išbandė trilerio bei istorinio romano žanrus. „Nakties mėlis“ yra pirmoji jos knyga lietuvių kalba, kurioje susipina istoriniai faktai, romantika ir trilerio įtampa.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis