Makiažo meistrė: jaunų merginų makiažuose vyrauja itin ryškus akcentai

Debiutinė grožio specialistės Ievos Mitigailienės knyga – makiažo ir grožio filosofijos kokteilis.

Nėra abejonių, kad makiažas – universalus šiuolaikinių moterų atributas. Jis gali neatpažįstamai pakeisti moters išvaizdą, tačiau dažniau tampa švelniu akcentu, paryškinančiu veido bruožus. Debiutinėje, leidyklos „Alma littera“ išleistoje, vizažistės Ievos Mitigailienės knygoje „Makiažo formulės“ sudėtos pagrindinės makiažo subtilybės ir paslaptys, kurios, pasak autorės, leis pajusti makiažo galią bei labiau pasitikėti savimi.

I. Mitigailienė sako esanti universali vizažistė, o noras išleisti savo knygą ir pasidalinti patirtimi mintyse sukosi jau senokai.

Leidykla "Alma littera"

„Gebu pajusti kiekvieną žmogų ir makiažą kuriu taip, tarsi matyčiau to žmogaus akimis. Mano profesinės žinios padeda priimti tinkamus sprendimus pasirenkant makiažo techniką, spalvas ir priemones. Išleisti savo knygą norėjau jau seniai, o jausmas rašyti tiesiog užgimė“, – sako I. Mitigailienė.

Grožio specialistė atskleidžia, kad jos knygos pagrindą sudaro asmeninė patirtis, atradimai ir pastebėjimai, o knygos struktūra – paremta edukologijos žiniomis.

„Pirmas žingsnis link žinių įgavimo – taisyklių, teorijos ir istorijos mokymasis. Antrasis – stebėjimas, o trečiasis yra kūryba. Savo knygoje atskleidžiau visus šiuos etapus ir pasakoju kokias makiažo priemones geriausia derinti tarpusavyje, kokį teptuką naudoti ir kaip tinkamai pasirinkti spalvas. Ši knyga – grožio, taisyklių ir makiažo filosofijos kokteilis, kuriame kiekvienas skaitytojas atras save“, – tikina I. Mitigailienė.

Leidykla "Alma littera"

Ilgametę patirtį turinti vizažistė sako nesureikšminanti makiažo: „Gerbiu moteris, kurios nenaudoja makiažo arba pradeda dažytis tik vyresniame amžiuje. Gerbiu ir tas, kurios makiažo atlikimui skiria labai daug laiko. Manau, kad makiažas, visų pirma turi teikti malonumą, o ne tapti prievole“.

Autorės teigimu, makiažas yra tik priemonė, padedanti atskleisti prigimties grožį, moters estetikos ir pasaulėžiūros suvokimą, psichologinę savijautą ir meilę sau: „Kaskart kurdama makiažą galvoju, kad jis gali būti paskutinis, todėl mano perfekcionizmas tarsi užprogramuoja kūrybinio proceso eigą. Dažau tiksliai pagal žmogaus prigimtį, stilių ir charakterį – eksperimentams ir improvizacijai vietos nelieka“.

I. Mitigailienė pasakoja, kad jos klientės – daug pasiekusios, išsilavinusios, keliaujančios ir tiesiog savimi besirūpinančios moterys, kurios vertina kokybę ir norą būti savimi. Tačiau ji pastebi, kad nors lietuvės daug dėmesio skiria savo išvaizdai, tačiau dažnai nori būti panašios į Lietuvos ar pasaulio įžymybes.

Leidykla "Alma littera"

„Visuomet savo klientėms primenu, kad ne makiažas daro žmogų išskirtiniu, o jo prigimtis ir veido proporcijos. Makiažas tik paryškina visa tai, todėl atlikus identišką makiažą tikėtis virsmo – ydinga, o norint atrasti sau tinkamą, reikia eksperimentuoti, ieškoti, konsultuotis ir mokytis“, – pasakoja I. Mitigailienė.

Grožio specialistė savo debiutinėje knygoje ne tik pasakoja, kokios yra šių metų tendencijos dieniniam ir šventiniam makiažui, tačiau taip pat atskleidžia dažniausias moterų makiažo klaidas, kurios, pasak autorės, bėgant metams lieka tokios pačios.

Leidykla "Alma littera"

Leidykla "Alma littera"

Leidykla "Alma littera"

„Pastebiu, kad jaunų merginų dieniniuose makiažuose dažnai vyrauja ryškus akcentai ir yra skiriamas per mažas dėmesys kosmetikos kokybei. Taip pat neretai makiažo ryškumas nėra suderinamas su paros laiku ar aplinka, kurioje esama. Patarimų, kaip išvengti makiažo klaidų, knygoje tikrai netrūkta, tačiau taip pat savo skaitytojams noriu priminti, kad vidinis grožis yra galingas ir puikiai dera su išoriniu žmogaus grožiu“, – sako I. Mitigailienė.

Ieva Mitigailienė – keturiolikos metų patirtį turinti profesionali makiažo meistrė. Baigusi edukologijos studijas svajojo tapti mokytoja, tačiau „Femina Bona“ meistrų akademijoje papildomai mokėsi kosmetikos specialybės ir atrado savo, kaip vizažistės, pašaukimą. Baigusi kursus dirbo mokytoja privačioje Šiaulių grožio mokykloje bei grožio salone. Vedė mokymus Vilniuje, privačiai mokėsi pas vizažo meistres ir dalyvavo tarptautiniuose makiažo čempionatuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis