Tikrais įvykiais paremtas pasakojimas apie meilę, smurtą ir lemtingus tėvų sprendimus

Ką tik lietuvių kalba pasirodė Colleen Hoover romanas „Mes dedame tašką“, kuris 2016 metais buvo apdovanotas geriausiu „Goodreads“ meilės romanu.

Daug ką apie šią knygą pasako vien autorės dedikacija: „Skiriu tėvui, kuris labai stengėsi nebūti pačiu blogiausiu tėčiu. Ir mamai, kuri rūpinosi, kad tėvo niekada nematytume įniršusio“. Šia dedikacija C. Hoover dalinasi savo giliai asmenine istorija, kaip jos tėvas rimtai smurtavo prieš motiną iki jų skyrybų. Autorė prisimena kaip vaikystėje, atsikėlusi iš lovos nuo triukšmo, pamatė savo tėvą, sviedžiantį į motiną televizorių ir taip ją sužeidžiančią.

Romanas „Mes dedame tašką“ yra įkvėptas tikrų įvykių, kurie palietė pačią autorę. C. Hoover yra ne kartą komentavus, kad dalis smurtinių ir kitų įvykių, aprašytų šiame romane, buvo tikrai nutikę jos motinai.

„Mes dedame tašką“ – tai jautrus pasakojimas apie meilę ir pasitikėjimą, apie smurtą šeimoje ir tėvų sprendimus, kurie gali nulemti vaikų gyvenimą. Tai nepaprasta ir gili istorija apie Lilę, sunkią vaikystę turėjusią, tačiau stiprią moterį, kuri priversta iš naujo apmąstyti savo gyvenimą ir kovoti už savo laimę, dėl kurios reikės priimti patį skaudžiausią sprendimą. Kaip rašo knygų tinklaraštis „AESTAS“, „tai viena nuoširdžiausių ir labiausiai įkvepiančių istorijų, kokią esu kada nors skaičiusi. Ši knyga pakeis jūsų gyvenimą.“

Knygos autorė Colleen Hoover savo karjerą pradėjo kaip socialinė darbuotoja, o vėliau pasuko rašytojos keliu ir sulaukė didelės sėkmės Amerikoje ir už jos ribų. Kartu su vyru ji įsteigė knygų užsakymo platformą „The Bookworm Box“, o pelną aukoja labdarai. Šiandieną autorė bei jos romanas „Mes dedame tašką“ įkvepia daugybę moterų būti stipriomis, kovoti už save ir nepasiduoti susidūrus su bet kokio pobūdžio smurtu.

Colleen Hoover knygą „Mes dedame tašką“ į lietuvių kalbą išvertė Laima Pacevičienė, išleido leidykla „Baltos lankos“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis