Gražaus ir stilingo gyvenimo gidas pagal rašytoją Fioną Ferris

Fiona Ferris – daugybės pripažinimą pelniusių knygų apie stilingą, elegantišką, o svarbiausia, visapusiškai gražų gyvenimą autorė. Tiesa, rašytojos knygos į lietuvių kalbą anksčiau verstos nebuvo.

Leidykla „VAGA“ nutarė pamaloninti moteris skaitytojas, išleisdama vasaros pabaigtuvėms ir turiningam laisvalaikiui rudenį skirtą Fionos Ferris knygą „30 stilingo gyvenimo dienų: praktinis įkvepiančios kasdienos vadovas“ (angl. „Thirty Chic Days: Practical inspiration for a beautiful life“), kuri kaip tik dabar keliauja į knygynus.

Fiona Ferris jau daugiau nei dvidešimt metų domisi visapusiškai gražaus gyvenimo pagrindais, yra aistringa stilingo ir elegantiško gyvenimo būdo gerbėja ir tvirtai tiki, kad dailiai gyventi galima tam neišleidžiant daug pinigų. Apie šiuos esminius gyvenimo pamatus kalbama ir rašytojos kūryboje. Knygoje „30 stilingo gyvenimo dienų: praktinis įkvepiančios kasdienos vadovas“ kiekviena ras paprastų ir akimirksniu pritaikomų idėjų kaip pagerinti savo kasdienį gyvenimą, ir įsitikins, kad žavingą gyvenimą galima gyventi ne tik Paryžiuje, o bet kur ir bet kada.

„Visada svarsčiau, ar įmanoma džiaugtis gražiu ir elegantišku gyvenimu, kai gyveni taip toli nuo Paryžiaus... Juk mano namai Naujojoje Zelandijoje“, – svarsto knygos autorė. Užuot išvykusi iš gimtosios šalies į romantikos ir didmiesčio šviesų apsuptą Paryžių, F. Ferris nusprendžia į pasaulį žvelgti pro paryžietiškų akinių filtrą, pergalvoti savo kasdienybę ir pabandyti šį tą pakeisti.

„Yra žmonių, kurie pasiryžę visam laikui persikraustyti į Prancūziją, pasinerti į kultūrinius atradimus, išmokti kalbą ir iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą. Na, o likusiems, tokiems kaip mes, gyvenimas Paryžiuje tėra graži svajonė. Tikėtina, kad mums patinka vieta, kurioje mes gyvename, kad norime būti šalia draugų ir artimųjų, o galbūt net dirbame mėgstamą darbą, ar bent jau džiaugiamės už jį gaunamu atlyginimu“, – sako rašytoja.

Autorė dalijasi prisiminimais, jog nuo pat vaikystės pasižymėjo lakia fantazija ir visada svajojo apie gražų, laimingą gyvenimą, nepaisant jos kelyje kartais pasitaikydavusių skeptikų, teigusių, kad tikras gyvenimas yra kitoks. „Nekreipdama dėmesio į skepsį aš pasirinkau tikėti, jog gyventi sėkmingai bei laimingai įmanoma ir realiame gyvenime, tuo pat metu puoselėjant vidinį pasaulį, kur nėra nieko neįmanomo“, – pasakoja autorė.

Fiona Ferris patikina, jog norint susikurti tobulą pasaulį aplink save, tikrai nebūtina turėti krūvos pinigų. Pati rašytoja nėra milijonierė! „Mano gyvenimo credo – gyventi stilingai ir laimingai, naudojantis mažu biudžetu. Grožis man asocijuojasi su vidine būsena, o ne žmogui priklausančiais daiktais. Nesupraskite klaidingai, dievinu dailius rūbelius ir gerus kvepalus, bet tai tik labai maža mano asmeninio stiliaus dalis. Moteris gali rengtis elegantiškai, tačiau jei ji elegancijos stokoja vidujai, tai tuščias pinigų švaistymas,– mintimis dalijasi rašytoja.

Eleganciją, prabangą ir grožį visi supranta skirtingai. Vieniems tai išreiškiama per brangius drabužius ir gyvenimo būdą. Kitiems prabanga reiškia turėti daug laiko daryti tai, kas patinka. Elegancija gali būti senamadiška ir formali, arba jaunatviška ir ryški.

Fiona Ferris pateikia savitą žvilgsnį į grožį ir išskiria kelis stilingos moters bruožus. Pasak jos, stilinga moteris yra elegantiška, kilni ir švelni, pasižymi rafinuotomis manieromis. Ji puikiai perpratusi savo charakterį, mokosi gyventi gerą, gražų gyvenimą ir jį kuria savo rankomis. Jai nerūpi, ką ir kaip veikia kiti. Ji ieško įkvėpimo, tačiau pati nusprendžia, kokį gyvenimo kelią pasirinkti.

„Mano skoniui prabanga yra visa tai, kas įkūnija paprastumą ir eleganciją kuriant gyvenimo grožį, ramybę ir lengvą gyvenimą. Pirmenybę teikiu ramiai aplinkai ir galimybei būti savimi. Kaip intravertė mėgstu skaityti, būti namuose ir leisti laiką su draugais bei šeima“, – atvirauja F. Ferris.

Rašytoja teigia, kad parašiusi knygą „30 stilingo gyvenimo dienų: praktinis įkvepiančios kasdienos vadovas“ norėjo pasidalinti savo gyvenimo filosofija su kitais; perduoti savo nieko nekainuojančias gražaus ir paprasto gyvenimo idėjas. Ši knyga – inspiruojantis ir imtis veiksmų skatinantis darbas; moteris, perskaičiusi bent vieną skyrių negali sau leisti sėdėti vietoje.

Knygai pasirodžius originalo kalba, skaitytojų forumuose dalintasi mintimis, jog „30 stilingo gyvenimo dienų: praktinis įkvepiančios kasdienos vadovas“ – tarsi nuorodų kompleksas, kurį galima naudoti kaip parankinę knygą. „Mano tikslas – pakeisti moterų gyvenimus geresne linkme, pasiūlant daugybę skirtingų, tačiau nekardinalių būdų. Aš noriu, kad moterys būtų drąsesnės, su džiaugsmu pasitiktų artėjančius pokyčius, mėgautųsi nauju gyvenimo būdu, kuriam sukurti pakanka entuziazmo ir pozityvaus nusiteikimo“, – kupina entuziazmo kalba knygos autorė.

„30 stilingo gyvenimo dienų” Paryžių savo viduje atrasti padėjo ne vienos šalies gyventojoms. Autorė neslepia džiaugsmo, kad jos kūrinys pasirodo ir lietuvių kalba. „Jaučiuosi labai laiminga ir pagerbta, jog mano pirmoji tarptautiniu mastu pripažinta knyga išversta ir į lietuvių kalbą. Laukiu, kada lietuviai ją perskaitys ir įvertins!”, – nekantrauja rašytoja.

Pašnekesį su Lietuvos skaitytojomis rašytoja baigia šūsnimi patarimų, kuriuos vienija viena esminė idėja: tereikia įsivaizduoti ar prisiminti svajonių šalį, miestą, vietą, jai būdingus bruožus ir jos atitikmenį susikurti savo kasdienybėje. Pabandykite:
Kasdien rengtis rūpestingai, nesvarbu, ką beveiktumėte.
Lankytis prancūziško stiliaus kavinėse, tačiau ten neužsisakyti jokio maisto. Tik juodą kavą, kuri būtų bet kurios paryžietės pasirinkimas.
Skaityti knygas parke, užsidėjus akinius nuo saulės.
Klausyti akordeono ar Edith Piaf muzikos savo iPod‘e.
Propaguoti minimalistinį gyvenimo stilių, lyg gyventumėte ankštame Paryžiaus butuke.
Gėles pirkti pas vietinius floristus, kurie gėles laiko alavinėse vazose.

Daugiau patarimų, kaip būti stilinga, elegantiška ir džiaugtis savo kasdiena, rasite perskaitę jau netrukus Lietuvos knygynuose pasirodysiančią Fionos Ferris knygą „30 stilingo gyvenimo dienų: praktinis įkvepiančios kasdienos vadovas“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis