Carmen Dell'Orefice – gražiausia pasaulio senutė, modelio sėkmės sulaukusi jau pensijoje

(1)

Carmen Dell'Orefice (87 m.) vadinama vyriausiu pasaulio modeliu, mat mados industrijoje sukasi jau daugiau nei septynis dešimtmečius. Bėgant metams moteris keitėsi ir prisitaikė prie besikeičiančio pasaulio, tapdama tikra grožio ikona.

Nepriekaištinga šukuosena, lygi veido oda, aukšti skruostikauliai ir rafinuotas stilius priverčia abejoti, ar tikrai viešai skelbiamas supermodelio amžius yra teisingas. Carmen (būtent taip ji mėgsta būti vadinama) tikrai išsiskiria iš savo bendraamžių. 87-erių metų moteris puošia „H&M“ ir „Rolex“ reklamas, ant podiumo demonstruoja sukneles, pasirodo mados žurnalų fotosesijose ir net nežada išeiti į pensiją.


Vida Press nuotr.

Carmen modelio karjera prasidėjo vos jai sulaukus 13-os. 16-os ji jau puošė amerikietiškojo „Vogue“ viršelį. Tiesa, ne viskas buvo taip gražu, kaip galėtų pasirodyti. Moters vaikystė buvo labai skurdi, jos tėvai nuolat pykosi ir taikėsi, kol galiausiai išsiskyrė. Mergaitė liko gyventi su mama.

Tam, kad sugebėtų išgyventi, Carmen su mama siuvo drabužius, ėmėsi kitų jų kelyje pasitaikančių darbų. Net ir sulaukusi susidomėjimo iš „Vogue“ ji negalėjo džiaugtis aprūpintu gyvenimu, modelio darbo pasiūlymų nebuvo daug. Tik praėjus septyneriems metams nuo pirmosios modelio patirties, Carmen pasirašė kontraktą su modelių agentūra ir pradėjo savo kelią į sėkmę.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.

Per daugybę dešimtmečių trukusią karjerą modelis pozavo žymiausiems 20-tojo amžiaus fotografams bei puošė tokių leidinių kaip „Vogue“ bei „Harper's Bazaar“ puslapius. Kaip sako pati Carmen, vis dėlto didžiausios modelio sėkmės ji sulaukė tik pastaraisiais dešimtmečiais, mat prieš tai buvo pernelyg kukli, tyli, neturėjo ryškios asmenybės. „Prireikė pusės gyvenimo, kad suprasčiau, kas aš esu,“ – pripažįsta moteris.

Kas ją skatina net sulaukus aštuoniasdešimties metų nenustoti dirbti? Kalbama, kad taip yra dėl dviejų moters finansinių nesėkmių, per kurias Carmen prarado visas gyvenimo santaupas. Pirmą kartą tai įvyko devintajame dešimtmetyje, kuomet nesėkmingai investavusi pinigus, ji jų visų neteko. Praėjus dvidešimčiai metų moterį ir vėl ištiko panaši nelaimė. Ją, kaip ir daugelį kitų, apgavo Bernie Madoffas, dabar jau iki gyvos galvos nuteistas sukčius, savo prabangaus gyvenimo išlaidoms padengti naudojęs patiklių investuotojų pinigus. Artimai su Madoffu ir jo žmona draugavusi Carmen nė neįtarė, kad finansininkui patikėti sunkiai uždirbti pinigai bus paleisti vėjais.


Vida Press nuotr.

Vis dėlto dabar moteris nesigaili dėl praeities ir nerauda dėl prarastų milijonų. „Man ne tiek daug ir tereikia. Labiausiai noriu gyventi kiekvieną dieną, nebijodama to, kas ir taip turi įvykti,“ – sako ji. Niekas negalėtų priekaištauti, kad ji savo gyvenimo negyveno pilna širdimi.

„Prireikė pusės gyvenimo, kad suprasčiau, kas aš esu,“ – pripažįsta moteris.

Beje, meilėje Carmen nesisekė. Ji buvo net tris kartus ištekėjusi. Pirmasis vyras savinosi žmonos čekius ir leido jos uždirbtus pinigus savo reikmėms. Pora susilaukė dukros Lauros (iki tol moteriai jau buvo atlikti trys nelegalūs abortai) ir išsiskyrė santuokoje pragyvenę vos metus. 1958-aisiais ji susituokė su fotografu, kurį iki tol pažinojo tik pusmetį. Dėl santuokos ji paliko modelio karjerą, o vyras netrukus paliko ją. Trečiąjį kartą modelis ištekėjo už jauno architekto, su kuriuo kartu pragyveno vienuolika metų.


Vida Press nuotr.

Po to sekė ne viena draugystė, netgi sužadėtuvės, bet visos jos dėl vienų ar kitų priežasčių nutrūko. Tai jokiu būdu nereiškia, kad dabar Carmen gyvena vienišą gyvenimą. Ji vis dar dirba, lankosi kultūros renginiuose, yra kviečiama į madų pristatymus, kuriuos papuošia savo nepriekaištinga išvaizda.


Vida Press nuotr.

To, kad jos grožis nėra vien duotas Dievo, moteris tikrai neslepia. Carmen atvirai pripažįsta, kad jaunystėje jai buvo atlikta plastinė nosies operacija. Ji jau ne vieną dešimtmetį savo natūralų grožį dailina reguliarionis silikono injekcijomis, o prieš maždaug 50-imt metų jai buvo atlikta medicininė dermabrazija, užkirtusi kelią raukšlėms ir žalingų saulės spindulių sukeltoms dėmelėms. Tokia procedūra šiomis dienomis jau nebėra atliekama. Kol kas ji nesidalina jaunystės bei grožio patarimais, mat juos išdėstys šiuo metu rašomuose memuaruose.


Vida Press nuotr.

Greitai turėtų pasirodyti ir dokumentinis filmas, kuriame įamžinta Carmen kasdienybė: neseniai moteriai atlikta dviguba kelių sąnarių operacija, apsilankymai pas odontologą bei dermatologą, kuris į jos odą leidžia silikoną. Kaip atskleidžia vyriausias pasaulio supermodelis: „Noriu pasauliui parodyti, koks yra tas vadinamasis natūralus grožis.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis