8 šukuosenos klaidos, kurios jus verčia atrodyti vyresne, nei esate iš tikrųjų

Nieko nėra geriau, nei puikiai tinkanti šukuosena. Ji leidžia jaustis gražiai ir suteikia pasitikėjimo savimi. Vis dėlto prasta šukuosena turi priešingą efektą ir netgi gali priversti atrodyti vyresne, nei esate iš tikrųjų. Štai kokios yra dažniausiai brandžių moterų daromos plaukų grožio klaidos.

PER ILGI


Ilgi plaukai dažnai siejami su jaunatviškumu, bet iš tiesų jie brandžiai moteriai gali padaryti meškos paslaugą ir sustiprinti gravitacijos jėgą vizualiai tempdami veido bruožus žemyn. Dar blogiau, jei jūsų plaukų galiukai yra išsišakoję. Jie kuria negyvybingų plaukų įspūdį ir gali daryti neigiamą įtaką jūsų išvaizdai. Yra daugybė stilingų trumpų plaukų šukuosenų, tad tikrai neverta bet kokiais būdais bandyti išlaikyti plaukų ilgį.



Gwyneth Paltrow, Vida Press nuotr.


PER TRUMPI


Vis dėlto itin trumpi plaukai taip pat nėra išeitis. Ne viena moteris pasiekusi tam tikrą amžių nusprendžia, kad laikas patrumpinti plaukus. Tačiau jei jūsų plaukai yra sveiki ir gražūs, nėra jokios priežasties, kodėl reikėtų juos smarkiai patrumpinti. Per trumpų plaukų šukuosena vizualiai sendina moterį, todėl kitą kartą apsilankiusi kirpykloje paprašykite kirpėjos, kad verčiau juos dailiai iškarpytų ir padažytų jums tinkančio atspalvio dažais.


PER TAMSŪS


Bėgant laikui moters odos atspalvis šiek tiek pakinta, darosi šaltesnis, todėl griežti kirpimai ar itin tamsios spalvos jai pradeda nebetikti, nes verčia atrodyti niūriai. Brandžioms moterims itin tamsių spalvų nerekomenduojama naudoti nei makiaže, nei šukuosenoje. Atsisakykite tamsių plaukų dažų atspalvių – juodos bei itin tamsios rudos – ir pakeiskite juos tokiais, kurie atrodo natūraliau.



Christy Turlington, Vida Press nuotr.


PER ŠVIESŪS


Itin šviesi, gelsvo atspalvio plaukų spalva nėra nei moderni, nei solidi, nei stilinga ir ji dažniausiai netinka brandžioms moterims. Pernelyg šviesiai nudažyti plaukai veido bruožus gali paversti itin blankiais, be to, toks dažymas smarkiai alina plaukus. Jei norite šviesesnių plaukų, paprašykite, kad kirpėja jums pritaikytų natūraliai atrodantį „balayage“ dažymą arba tiesiog švelniai pašviesintų sruogeles.


NETINKAMAS KIRPIMAS


Brandžiai moteriai geras plaukų kirpimas yra viena geriausių priemonių išlikti jaunatviškai. Pernelyg griežtai apkirpti, plokšti, vieno ilgio plaukai moters veido bruožus verčia vizualiai ištįsti, todėl įvairūs plaukams apimties suteikiantys iškarpymai tampa geriausiu draugu. Kuo daugiau plaukai juda, kuo gyvybingesni atrodo, tuo daugiau tai suteikia jaunatviškumo.



Eva Mendes, Vida Press nuotr.


PER DAUG PLAUKŲ PRIEŽIŪROS PRODUKTŲ


Renkantis plaukų priežiūros ir šukuosenos formavimo produktus, svarbiausia yra pusiausvyra. Naudojant pernelyg daug produktų, jų nuosėdos gali pradėti kauptis ant plaukų paviršiaus ir vizualiai mažinti plaukų apimtį. Jei kurdama šukuoseną naudojate ir plaukų laką, ir plaukų putas ir dar apimties suteikiantį purškalą, rezultatas gali būti negyvybingi, žvilgesį praradę plaukai, atrodantys kaip šalmas.


PER TIESŪS


Lyg stiklas tiesūs ir blizgūs plaukai dabar ant bangos, bet ši tendencija nėra pati tinkamiausia brandžioms moterims. Itin tiesūs plaukai privers veidą atrodyti ilgu ir pavargusiu, be to, iš plaukų tiesintuvo sklindantis karštis plaukus pažeis, išsausins. Jei norite stilingos ir jaunatviškos ilgų plaukų šukuosenos, plaukų džiovintuvo ir apvalaus šepečio pagalba pakelkite plaukus nuo šaknų ir parieskite jų galus. Dar daugiau judesio plaukams suteiksite džiovinimo pabaigoje juos susukusi dideliais plaukų suktukais.


NETVARKINGAI ŽILI


Sidabrinės gijos plaukuose brandžiai moteriai suteikia grožio ir charakterio, tačiau nusprendus nebedažyti plaukų ir atgauti natūraliai žilą jų spalvą, vertėtų pasikonsultuoti su plaukų stilistu. Žilų plaukų priežiūra yra kiek kitokia, nei dažytų plaukų, tad tam, kad jie gražiai atrodytų, vertėtų į plaukų priežiūros rutiną įtraukti elastingumą didinančių ir intensyviai drėkinančių priemonių.



Sarah Harris, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis