6 keliai į odos švytėjimą

Visos mes svajojame apie sveiką, švarią ir švytinčią odą. Tad remiame prie sienos ekspertus: ką turime daryti, kad pagaliau tokia puikuotumės?

Šveisk. Kasdien!

Tik, žinoma, švelniai, o ne šveitikliais su stambiomis šveičiamosiomis dalelėmis. „Kad bet koks paviršius tobulai atspindėtų šviesą – nesvarbu, deimantas ar oda, – jis turi būti lygus, – aiškina dermatologas Nealas Schultzas. – Pagrindinė nelygios odos priežastis?

Prie odos paviršiaus prikibusios negyvos odos ląstelės. Ant jų krintančios šviesos spinduliai lūžta į skirtingas puses, todėl oda atrodo pavargusi ir pilka.“ Dermatologas pataria naudoti šveitiklius su pieno, vaisių ar glikolio rūgštimi, nes visos jos švelniai pašalina negyvas ląsteles ir atveria naują, lygų odos sluoksnį.

Naudok švytėjimo suteikiančias kaukes

Tai – greičiausias (patikrinta!) būdas pasiekti norimą tikslą. Naudok kaukes, kuriose gausu drėkinamųjų ir švytėjimo suteikiančių ingredientų. Pavyzdžiui, naktinėje nealiejinėje kaukėje „NEUTROGENA Hydro Boost“ nėra jokių parabenų ir ftalatų, tačiau apstu hialurono rūgšties.

Užsitepi kaukę prieš miegą – ir atsikeli jau kur kas skaistesne oda. Rytą užsitepk drėkinamojo gelio „NEUTROGENA Hydro Boost“, kuriame esanti hialurono rūgštis „užrakina“ drėgmę odoje ir dar labiau sustiprina švytėjimo efektą.

Įmasažuok veido kremą į odą

Makiažo meistrė Christine Cherbonnier tikina: „Aš labai tikiu veido masažu. Jis garantuoja, kad kremas ar serumas įsiskverbs giliai į odą, be to, paskatina kraujo tekėjimą į odos paviršių.“ Christine siūlo išmėginti jos mėgstamą triuką: ištepk veidą drėkinamuoju geliu, tokiu kaip „NEUTROGENA Hydro Boost“, kuris iš karto sudrėkins veidą, o tada iš smiliaus ir didžiojo piršto suformuok pergalės (V) ženklą ir judėk pirštų pagalvėlėmis mažais sukamaisiais judesiais virš žandikaulių ir žemiau jų, kakta ir smakru. Nepamiršk ir žandikaulių bei kaklo – kilk nuo jo apačios smakro link.

Tepk kreminę pudrą teptuku

Todėl, kad niekas taip neišduoda pavargusios ir papilkėjusios odos kaip ryškiai matomas sueižėjęs pudros sluoksnis. Pabandyk šią gudrybę: tepk kreminę pudrą makiažo šepetėliu tankiais, trumpais šereliais. Jis sukurs lengvą makiažą ir leis odai natūraliai švytėti net per pudros sluoksnį. Užtepk ant išorinės delno dalies drėkinamosios kreminės pudros, kad ji kiek sušiltų, ir pradėk tepti šepetėliu nuo kaktos vidurio kraštų link. Tada leiskis nosimi, suk išilgai skruostikaulių, nusileisk iki smakro ir užbaik braukdama per žandikaulį ausų link.

Nenuvertink spalvos galios

„Kreminiai šviesių uogų spalvų ar rožiniai skaistalai ant skruostų ir lūpų gali akimirksniu suteikti veidui gyvumo“, – teigia Christine Cherbonnier. Pabrėžiame: būtent kreminiai, ne kompaktiniai, skaistalai čia yra esmė, nes pudrinės konsistencijos priemonės, net ir labai ryškios, ant veido nespindi. Išsirink skaistalus tokio atspalvio, kuris atkartotų tavo natūralų paraudimą ir būtų artimas tavo natūraliai lūpų spalvai, ir įtapšnok į skruostus bei lūpas.

Sukurk strateginį švytėjimą

Skystos švytėjimo suteikiančios priemonės (vadinamieji highlighter’iai) – pagrindinis makiažo specialistų įrankis spindesiui sukurti. Christine siūlo sumaišyti tokią priemonę su kremine pudra ir tik tada tepti veidą – jis labai subtiliai suspindės. Arba gali tokiu mišiniu patepti tik iškiliausias veido vietas, nuo kurių natūraliai atsispindi šviesa: skruostikaulius, nosies kauliuką, kaulus po antakiais, net Kupidono linkį. Neapsisprendi dėl atspalvio? Šviesiai odai labiausiai tiks rausvi tonai, tamsesnei, auksinei – persikiniai atspalviai, tamsiai – bronza.

Užsakymo nr.: PT_78353609

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis