Vitamino C nauda odai – ji tampa skaistesnė, šviesesnė, tolygesnė ir ilgiau išlieka jauna

Greičiausiai nebeįsivaizduojate kasdienės stiklinės vandens be citrinos griežinėlio. Jis ne tik paskanina vandenį, tačiau ir pripildo mūsų organizmą vitaminu C.

Apie šio vitamino naudą organizmui ir odos jaunystės puoselėjimui pasakoja Vilniuje įsikūrusio grožio salono „LaVie“ įkūrėja kosmetologė Vita Graliauskienė.

Vitamino C, arba askorbo rūgšties, nauda buvo atrasta dar 18 a., pastebėjus teigiamą poveikį jūreiviams, neretai susirgdavusiems skorbutu. O 1937 m. Vitamino C išskyrimas ir sintezė gavo net dvi Nobelio premijas: medicinos ir chemijos srityse.

Turbūt visiems įprasta vitamino C papildus naudoti atšalus orui, siekiant atitolinti peršalimą ir kitas žiemos ligas. Vitaminas C dalyvauja svarbiose fiziologinėse organizmo funkcijose: stiprina imunitetą, apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, greitina smulkių odos pažieidmų gijimą, aknės išvargintiems padeda sušvelninti likusias žymes, padeda organizmui pasisavinti geležį.

Be to, vitaminas C stimuliuoja kolageno sintezę. Kolagenas yra nepakeičiamas odai, siekiant išsaugoti jos stangrumą, taip pat kaulams, kremzlėms, raiščiams ir kraujagyslėms. Sportininkams, rūkantiems ar alkoholį dažnai vartojantiems žmonėms, taip pat esant infekcijoms ir stresui organizmui kyla didesnis vitamino C poreikis.

Žmogaus organizmas natūraliu būdu šio vitamino nesintetina ir nekaupia. Kaip ir visas organizmui svarbias medžiagas, vitaminą C veido oda gauna tik po to, kai pagrindinė jo dalis būna paskirstyta svarbesniems organams. Dėl to kosmetikoje jis dažnai įtraukiamas į jaunystę puoselėjančias priemones, pripildanti odą tiesiogiai šiuo vitaminu. Ne veltui jis tituluojamas vienu svarbiausių ingredientų raukšlėms lyginti ir kovoti su pigmentinėmis dėmėmis.

Askorobo rūgštis, sustiprindama depigmentacijos procesus, šviesina jau esančią hiperpigmentaciją ir užkerta kelią naujų pigmentinių dėmių atsiradimui. Dėl poveikio kolageno skaidulų sintezei ir jų kokybei, lygina raukšles ir stangrina odą. Vitaminas C yra galingas antioksidantas, kovojantis su laisvaisiais radikalais, taip užkertantis kelią priešlaikiniam odos senėjimui.

Vitaminas C yra jautrus karščiui, šviesai, drėgmei, jis reaguoja su deguonimi. Dėl to ši molekulė yra itin nestabili ir labai lengvai oksiduojasi. Kosmetikoje naudojamos stabilesnės provitamino C formos, kurios užtikrina tiesioginį askorbo rūgšties išleidimą epidermyje ir suteikia odai jaunystės rezultatus.

Ne veltui „Institut Eshederm Paris” hyperpigmentuotai odai pasitelkia „Intensive Vitamin C“ liniją. Mokslininkų sukurtoje formulėje panaudojamas aukšto stabilumo provitaminas, kuris išlieka aktyvus visu produkto galiojimo metu. Tirpus riebaluose, jis užtikrina, kad bus pasisavintas odos ir greitai pasieks reikiamus odos sluoksnius. Vitaminas C išleidžiamas ten, kur jo reikia: prie melanocitų užkirsti kelią pigmentinių dėmių atsiradimui ir prie fibloblastų, užtikrinant kolageno sintezę.

Su „Institut Esthederm Paris“ intensyvaus poveikio kremu su vitaminu C oda tampa skaistesnė, šviesesnė, tolygesnė ir ilgiau išlieka jauna.

Užsakymo nr.: PT_77813485

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis