4 paslaptys, kurios padės ne tik gražiai atrodyti, bet ir gerai jaustis

Net prabangios makiažo priemonės ir vardiniai drabužiai nepadės atrodyti žaviai, jei oda nebus skaisti ir sveika, plaukai nežvilgės, o savijauta bus prasta. Jei norite ne tik gražiai atrodyti be storo makiažo sluoksnio, bet ir gerai jaustis, pakaks kelių nedidelių, naujų kasdienių įpročių.

Bent 2 litrai vandens


Šaltuoju metų laiku vandens organizmui reikia ne ką mažiau nei kaitrią vasarą. Sausas šildomų patalpų oras, didelė temperatūrų kaita išėjus į lauką džiovina ne tik odą, bet ir plaukus. Geriausia išeitis ne pasikliauti drėkinamaisiais kremais ar kondicionieriais, bet stengtis išgerti kuo daugiau vandens. Jis ne tik aprūpins drėgme odą ir plaukus iš vidaus, bet ir padės greičiau pašalinti šlakus. Jei nesinorį gerti šalto vandens, pašildykite jį ir įmeskite porą citrinos griežinėlių. Bus dviguba nauda - organizmą aprūpinsite vandeniu ir apsaugosite nuo peršalimo.


Visavertė mityba


Organizmą alina ne tik greitas ar nesveikas maistas, bet ir įvairiausios dietos, kurios stipriai apriboja angliavandenius ar riebalus. Net jei svoris kris, dings gyvenimo džiaugsmas, plaukai praras žvilgesį, o oda taps pilka. Organizmui reikia ne tik daržovių, bet ir angliavandenių, riebalų. Geriausia vadovautis paprasta taisykle – visko galima su saiku, bet reikėtų vengti cukraus, daug druskos, baltų kepinių ir to, kas virta aliejuje. Taip pat mitybos specialistai ragina šaltuoju metų mitybą papildyti raugintomis ir ankštinėmis daržovėmis ir mažiau pasikliauti atvežtiniais vaisiais.


Kasdienis pasivaikščiojimas gryname ore


Norint gerai jaustis, būtina sportuoti. Šią taisyklę žino visos, tačiau įgyvendinti pavyksta retai. Nėra laiko apsilankyti sporto salėje, brangu ar tiesiog grįžus namo, apima tingulys. Tačiau visai nebūtina kiekvieną dieną prisiversti lankytis sporto salėje, pakaks paprasčiausiai daugiau judėti: lipti laiptais, o ne važiuoti liftu, į darbą ir iš darbo, jei yra galimybė, eiti pėsčiomis arba skirti bent pusvalandį per dieną spartesniam pasivaikščiojimui lauke, pavyzdžiui, per dalį pietų pertraukos.


Tinkami vitaminai


Deja, kai kurių vitaminų ar naudingų organizmui medžiagų nepakaks tik tinkamai maitinantis. Be to, tam tikrų vitaminų moterims reikia daugiau nei vyrams. Pavyzdžiui, joms itin reikalingos polinesočiosios riebiosios rūgščtys, kurių gausu nakvišų ir agurklių aliejuose. Jei stinga polinesočiųjų riebalų rūgščių organizmas greičiau sensta, sąnariai sparčiau dyla, oda anksčiau laiko papilkėja ir susiraukšlėja, o PMS ir menopauzės simptomai gali būti itin sunkūs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis