Meda Jonaitytė: mada yra lyg smagus žaidimas, kai gali įsikūnyti į kitą personažą

Buvusi manekenė ir modelių agentūros „Image Group“ bendrasavininkė Meda Jonaitytė šiandien yra daugybės jaunų merginų įkvėpimas, o jos stilius ir elegancija yra pavyzdys kiekvienai moteriai.

Moteris dalijasi savo patirtimi iš modelio laikų ir patarimais iš dabartinės kasdienybės.

Modeliu dirbusi bei savo gyvenimą toliau su mada siejanti moteris viešumoje visuomet demonstruoja elegancija alsuojantį stilių. Pati Meda sako, kad drabužiai jos gyvenime tikrai nėra paskutinėje vietoje, tačiau, bėgant metams, požiūris į juos po truputį keičiasi.

Meda Jonaitytė
Meda Jonaitytė
DELFI / Tomas Vinickas

„Mano santykis su mada yra susijęs su buvusia ir esama veikla. Mada man yra tarsi smagus žaidimas, kuomet gali įsikūnyti į kitą personažą. Apskritai, esu greitos mados vartotoja. Man patinka kas sezoną keisti drabužius, tad neinvestuoju didelių pinigų į brangius drabužius. Nesu iš tų žmonių, kurie nusiperka brangų paltą ir su juo vaikšto dešimt sezonų, tad renkuosi pigesnę prekę, kurią nešioju vieną sezoną ir tada galiu pakeisti kita.

Asmeninio albumo nuotr.

Taip pat pradėjau dirbti su vienu prekės ženklu ir sužinojau daugybę įvairių mados subtilybių. Pradėjau vertinti kokybę, medžiagas, drabužių konstrukcijas. Anksčiau į tai nebūtinai atkreipdavau dėmesį, – būdavo jei gražu, tai perku. Pradėjau griežčiau vertinti daiktus ir imu galvoti, jog tas besaikis vartojimas nėra geras dalykas ir reikia ieškoti kompromisų“, - savo apsipirkinėjimo patirtimi dalijosi Meda.

Meda Jonaitytė
Meda Jonaitytė
DELFI / Kiril Čachovskij

Meda Jonaitytė yra aukšta moteris, tačiau aukštakulniai jos gyvenime yra dažna avalynė.

„Kompleksai dėl ūgio jau seniai pamiršti, nors ir anksčiau „santykiai su aukštakulniais buvo gana skausmingi“. Man tenka daug dirbti su jaunomis merginomis, kurioms reikia išmokti vaikščioti su aukštakulniais. Joms aš sakau, jog patogu nebus niekada, galite tik išmokti apsimesti, jog taip yra. Ilgai išbūti su aukštakulniais bateliais kainuoja nemažai pastangų, tad tikrai turiu prisipažinti, jog iš renginių yra tekę grįžti su bateliais rankose“, - atviravo žinoma moteris.

Asmeninio albumo nuotr.

Modelių agentūros bendrasavininkė atskleidė, kokių charakterio savybių reikia norint būti sėkmingu modeliu: „Mergina turi atvirai žiūrėti į pasaulį, nebijoti būti savarankiška, mąstanti, realistė, nekelianti problemų ar nepagrįstų reikalavimų. Pasirodymas parodose ar viena kita fotografija nėra modelio darbas.

DELFI / Domantas Pipas

Modelis esi tuomet, kai tai tampa tavo pragyvenimo šaltiniu. Gyveni mada ir kelionėmis. Taip, šioje profesijoje ir atsiranda tas negatyvus prieskonis, kai ima atrodyti, jog visi aplink – modeliai. Klaidingai merginos mano, kad šio darbo esmė, – kai visi tave puošia, giria. Tokiu atveju reikėtų dalyvauti grožio konkursuose. Čia negali pristatyti savęs kaip gražuolės, turi įsijausti į vaidmenį, išpildyti kitų norus, nes jeigu esi įvairiapusė asmenybė, tuo geriau tau sekasi.“

Kaip žinome, visi modeliai privalo sveikai maitintis ir išlaikyti gerą ir gražią figūra. Todėl reikia visuot save prisižiūrėti ir išlikti sveikai ir sportiškai.

Asmeninio albumo nuotr.

„Iš principo esame prieš dietas. Lygiai taip pat kaip ir sportininkai ar šokėjai, manekenės turi laikytis mitybos režimo. Mityba turi būti sveika, be „maisto šiukšlių“. Angliavandeniai perkeliami į pirmą dienos pusę, baltymai į antrą,“ – pataria Meda Jonaitytė.

Pati Meda maitinasi sveikai, bet kaip pati sako, pasitaiko ir nuklydimų: „Daug metų nesu manekenė. Aišku, kad būna paslydimų. Užsinoriu ir mėsainio ar čipsų. Tačiau galvoju, ką valgau. Man labai pasisekė, kad mano mitybos pomėgiai yra gana sveiki.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis