Veido odos valymas: ko dar nežinojote apie tai

Veido odos valymas – ne tik aktuali, bet ir svarbi tema kiekvienai moteriai.

Kokios yra veiksmingiausios veido valymo procedūros? Kaip dažnai jas atlikti? Kokie yra naminių kaukių privalumai ir trūkumai? Apie visa tai kalbamės su kosmetologe, terapeute, „DL grožio terapijos studija“ įkūrėja Diana Lobynceviene.

Kokią veido valymo procedūrą patartumėte išbandyti moterims?

Veido valymo rūšių yra keletas, visų tipų odai tinka ultragarsinis valymas. Riebios ir mišrios odos priežiūrai, jei vargina odos bėrimai, labai tinka rūgštinis veido valymas. Mechaninis veido valymas – jau šiek tiek atgyvenęs metodas ir nėra populiarus, nes yra skausmingas, tačiau vis dar gali būti atliekamas derinant su kitos rūšies veido valymu.

Norint išlaikyti švarią, neužsikimšusią odą, kiek kartų reguliariai reikėtų kartoti veido valymo procedūras?

Labai sunku atsakyti į šį klausimą, vieni klientai jaučiasi gerai tuomet, kai lankosi vieną kartą per mėnesį, kitiems atliekamos dvi procedūros iš eilės (tarp jų daroma 1-2 savaitės pertrauka) ir vėliau klientas ateina tik po pusmečio ar metų. Rūgštinių procedūrų kursas yra 4-5 kartai, procedūros atliekamos kas trys savaitės.

Žodžiu, tai yra labai individualu ir priklauso nuo to, kokia yra veido odos būklė, odos problema ir tos problemos priežastys, kokių tikslų siekiame ir kokį odos gydymo ir odos būklės gerinimo metodą pasirenkame. Būna atvejų, kai tenka klientus nukreipti ir pas dermatologą.

Kokios medžiagos yra svarbios ir rekomenduojamos veido odos priežiūrai?

Pagrindiniai veiklieji komponentai odos drėkinimui: hialurono rūgštis, alavijas ir pentavitinas; papilkėjusiai ir gyvybingumą praradusiai odai tinka vitaminas C – antioksidantas; kovai prieš odos senėjimą ir odos stangrinimui tinka elastinas, kalogenas, A vitaminas ar retinoliai (kartais jie naudojami ir aknės gydymui), amino rūgštys, taip pat kosmetinės priemonės su glikolio, pieno ir kitomis alfa hidroksi rūgštimis.

Moterys, norinčios sutaupyti arba neturėdamos progos apsilankyti pas kosmetologę, dažnai naudoja namines kaukes. Koks jūsų požiūris į jas?

Vertinu teigiamai, nors naudojant kaukes irgi reikia tam tikrų žinių ir atsargumo, reikia žinoti savo odos tipą ir odos būklę, suprasti odos poreikius. Neretai pasitaiko, kad klientai pasidaro sau meškos paslaugą ir rezultatas būna priešingas nei tikėjosi. Būtina įvertinti ir tai, kad kai kurie natūralūs komponentai yra pakankamai stiprūs ir gali sukelti alergines odos reakcijas, ypač jei oda yra pažeista.

Mano nuomone, namuose niekuomet nebus pasiektas toks rezultatas kaip kosmetologijos kabinete, nes čia yra kitokios galimybės paruošti odą, be to, kosmetologinė aparatūra suteikia daugiau galimybių paveikti giliuosius odos sluoksnius. Tačiau jei nėra galimybių pasinaudoti kosmetologo paslaugomis, tikrai geriau daryti procedūras namie, nei visai nieko nedaryti. Šiais laikais yra didžiulė pasiūla jau pagamintų kaukių, kurias moterys gali nusipirkti ir naudoti namie, nebūtina pačioms trinti avokadą ar smulkinti avižas (nebent tas ritualas jums patinka, ir jus atpalaiduoja, suteikia džiaugsmo).

Rinkoje yra pigesnių ir brangesnių veido priežiūros priemonių. Kokių turite pastebėjimų?

Brangesnės ir pigesnės kosmetinės priemonės, kaukės dažnai skiriasi tuo, kad brangesniųjų gamybai naudojamos naujausios technologijos, suteikiančios galimybę savo produktuose naudoti smulkiamolekulinės masės veikliųjų komponentų daleles, kurių skvarbumas į odą ir poveikis gerokai skiriasi nuo pigesniųjų. Be abejo, prekinis ženklas turi savo kainą, o kai kurios odos priežiūros priemonės tiesiog būna mada ir reklama, pvz.: juoda nulupama kaukė. Reikia domėtis ir būti atidiems.

Kokias veido valomąsias priemones arba kaukes verta įsigyti (arba pasigaminti) pačioms?

Kaip jau minėjau anksčiau, labai svarbu odai suteikti tai, ko jai reikia. Jeigu odai tinka ir padeda pigesnės kosmetinės priemonės, galima ir jas naudoti, o patarti ir parinkti odos priežiūros ir valymo priemones geriausiai gali kosmetologas, tos srities specialistas. Tiesiog būtina įsigyti jūsų odos tipui tinkantį odos prausiklį ir kremą. Verta turėti ir pilingą, kaukę, bei serumą.

Ką rekomenduotumėte moterims, norinčios turėti švarią, skaisčią ir sveiką veido odą?

Kruopščiai odą prižiūrėti ir mylėti. Būtina gerti pakankamai vandens, negalima mitybos racione padauginti augalinės kilmės baltymų, tuomet odą dažniausiai išbers. Jei yra galimybė, kartą per mėnesį ar du lankytis pas šios srities specialistą, kuris patars, kaip teisingai prižiūrėti savo odą. Ryte ir vakare odą reikėtų valyti ir tepti kremu. Kartą per savaitę dėti kaukę, bet kaukė nepadės, jei uždėsite ją ant neparuoštos odos. Norint teisingai namuose atlikti procedūrą, viską reikia daryti tam tikra eilės tvarka: veidą nuvalyti, atlikti pilingą ir tik po to užtepti kaukę (prieš kaukę galima naudoti serumą) ar kitą veikliąją medžiagą, priklausomai nuo to, kokių tikslų siekiate. Ir svarbiausia, – naudojamos kosmetinės priemonės turi tikti jūsų odai, atitikti jos tipą ir poreikius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis