Naujausia grožio tendencija – be jos neapsieina nei įžymybės, nei manekenės

Uždėta ant veido, lakštinė kaukė (angl. sheet mask) neatrodo labai estetiškai, tad kodėl socialiniai tinklai lūžta nuo tokia kauke „pasipuošusių” žymių moterų nuotraukų?

Pietų Korėjoje lakštinės kaukės populiarios jau daugiau nei dešimtmetį. Tai grožio inovacija, pakeitusi daugelio moterų gyvenimus – prieinamos kainos veido kaukė, kurią lengva naudoti, o rezultatai yra matomi akimirksniu. Pasak portalo wellandgood.com, Korėjoje netgi yra sukurtas saitažodis (angl. hashtag) „one mask a day” (liet. viena kaukė per dieną), jungiantis socialiniuose tinkluose skelbiamas korėjiečių, besinaudojančiu tokia kauke, nuotraukas. Taigi, lakštinė kaukė kai kurioms moterims gali netgi tapti priklausomybe – juk vos už kelis dolerius per dieną jos džiaugiasi giliai sudrėkinta, švytinčia oda.

Iš tiesų, ir Europoje korėjietiškos veido kaukės populiarios jau ne vienerius metus, tik iki šiol dauguma jas naudojančių moterų, tai darydavo privačioje savo namų aplinkoje. Dabar gi populiaru tapo ne tik jas naudoti, bet ir apie tai paskelbti socialiniuose tinkluose. Tokios žvaigždės kaip aktorės Drew Barrymore, Diane Kruger, Kate Hudson, dizainerė Victoria Beckham, modeliai Kendall Jenner, Chrissy Teigen ir daugelis kitų pastaruoju metu socialiniuose tinkluose su savo gerbėjais pasidalino ne viena nuotrauka, kurioje jos įamžintos besimėgaujančios lakštinės kaukės teikiama nauda. Tokios nuotraukos itin padažnėja prieš įvairius renginius, apdovanojimus bei premjeras, kuomet žinomos moterys žino, kad bus intensyviai fotografuojamos ir turės atrodyti itin gerai.

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on Jan 8, 2017 at 3:03pm PST

Taigi, kuo ypatingas šis veido kontūrus atkartojantis medvilnės lakštas, suvilgytas įvairiomis veikliosiomis medžiagomis? „Lakštines kaukes smagu naudoti, tačiau taip pat tai yra fantastiškas būdas odą aprūpinti aktyviais koncentruotais ingredientais. Kaukė šiuos ingredientus laiko labai arti odos, tai leidžia jiems giliau įsiskverbti,” – teigia odos priežiūros ekspertė Nichola Joss.

Žvaigždės, kurios lakštinę kaukę naudoja prieš svarbius renginius, kaukę naudoja labai teisingai, mat ji ir yra skirta suteikti greitą, akimirksniu matomą rezultatą. Naudojant tokią kaukę, nereikės laukti kol oda nurims ir pradės gražėti, ji bus giliai sudrėkinta, taigi švytėti pradės tuojau pat.

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on Oct 9, 2015 at 9:40am PDT

Kaip jau minėta, viena pagrindinių šių kaukių populiarumo priežasčių yra tai, kad jas labai paprasta naudoti. Kaukę nusipirksite jau paruoštą naudojimui, tereikės švariai nuprausti veidą, jį nusausinti ir tuomet pagal kaukėje iškirptus veido kontūrus, užsidėti taip, kad audinys padengtų veidą. Už 10-ties minučių kaukę tiesiog nuimsite nuo veido ir viskas – grožio procedūra baigta. Ant veido likusios skysčio nereikia nuplauti, o toms, kurios nori dar intensyvesnio poveikio, rekomenduojama jį švelniai įmasažuoti į odą.

Žinoma, negalima teigti, kad visos korėjietiškos kaukės yra veiksmingos – yra daugybė prekių ženklų, gaminančių skirtingus produktus. Be to, kaukės yra skirtos įvairioms veido odos problemoms spręsti, taigi svarbu išsirinkti tokią, kuri tiktų jūsų odos tipui. Kaukės gali būti stangrinančios, mažinančios pigmentines dėmes, sutraukiančios poras ir t.t. Vis dėlto, moterys, kenčiančios nuo spuogų turėtų atsargiai žiūrėti į lakštines kaukes. Gydytojas Harold'as Lancer'is portale stylecaster.com pasidalijo savo įžvalgomis apie tai, kad kaukės sukeliama šiluma gali padidinti odos temperatūrą, o tai taps puikia terpe aknę sukeliančioms bakterijoms dar labiau daugintis. Taigi, jei bijote blogos odos reakcijos, pirmiausiai kaukę išbandykite mažame odos plote.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis