8 kosmetologės patarimai tobulam dirbtiniam įdegiui

Vos sušilus orui, pradedame ilgėtis įdegio ir sveikai spindinčios odos. Grožio terapeutė Jorė Jungevičienė dalijasi patarimais, kaip pasiekti sveiką ir natūralų dirbtinį įdegį.

Po ilgai trukusio tamsaus ir šalto laikotarpio, pagaliau atėjo šiluma. Tai reiškia: trumpesnes rankoves, plikesnes kojas ir daug daugiau nuogo kūno. Kūną atidengiantys drabužiai verčia pradėti labiau rūpintis ne tik veido, bet ir kūno odos grožiu. Vienas būdų odai suteikti sveiko spindesio: dirbtinis įdegis. Juk nors oras vis dar sunkiai prognozuojamas, rusva oda gali priversti jaustis kaip vasarą.

Be to, atrodo, įdegis ir vėl madingas. „Chanel“ 2018-ųjų metų resort kolekcijos pristatyme buvo sunku nepastebėti bronzinės modelių odos. Tiesa, tai nebuvo ryškus, beveik oranžinis įdegis. Greičiau subtiliai rusva oda, kurios šiltą atspalvį dar labiau paryškino strategiškai (ten, kur yra natūraliai įdegama nuo saulės) panaudotas bronzantas.

Geriausias būdas nekenkiant odai ją parusvinti, yra naudoti savaiminio įdegio kosmetiką. Pasak profesionalios kosmetologės J. Jungevičienės, svarbu ne tik pasirinkti tinkamas įdegio priemones, bet ir prieš tai gerai paruošti odą.

Laikykitės šių grožio terapeutės patarimų ir pasieksite natūralų, sveiką ir tolygų įdegį.

1. Depiliaciją atlikite iš anksto

Jei ruošiatės naudoti savaiminio įdegio priemones, įsitikinkite, kad oda nėra sudirginta. Tokias odą erzinančias grožio procedūras kaip depiliacija vašku, plaukelių šalinimas depiliaciniu kremu ar peiliukais, atlikite bent 24-ias valandas prieš tepdamos įdegio kosmetiką.

2. Pasirinkite tinkamą paros laiką

Įdegio procedūrą geriausia atlikti vakare, prieš einant miegot. Tokiu atveju neišsitepsite rūbų, per naktį įdegis geriau įsigers į odą, o ryte nubusite žvali ir įdegusi.

3. Investuokite į gerą odos šveitiklį

Prieš naudodama įdegį suteikiančią priemonę, būtinai nušveiskite kūną specialia šiurkščia kempine, ar kūno šveitikliu. Patariama rinktis šveitiklį, kurio sudėtyje nėra jokių aliejų – jie sudaro barjerą tarp odos ir įdegio priemonės, taip užkirsdamas kelią jai įsigerti.

4. Drėkinkite kūno odą

Atlikus grožio procedūras, nusišveitus ir nusausinus kūną, labai svarbu sudrėkinti tas kūno vietas, kuriose oda yra labiausiai išsausėjusi: alkūnes, kelius, čiurnas. Ties išsausėjusiomis vietomis įdegis pasidengia dėmėmis, todėl iš karto galima pasakyti, kad jis nėra natūralus.

5. Išsirinkite tinkamiausią savaiminio įdegio priemonę

Savaiminio įdegio priemonę rinkitės atsižvelgdama į tai, kokio rezultato siekiate. Jei nesate įgudusi savaiminio įdegio profesionalė, geriau rinkitės tokias priemones, kurios įdegį suteikia palaipsniui, jos atrodys natūraliausiai. Įdegio putos laikomos lengviausiai kūną dengiančiu produktu, o purškiamas įdegis parankus norint pasiekti vietas, kurios yra sunkiai pasiekiamos.

Jorės mėgstamiausieji:

6. Naudokite pirštinę

Norint, kad įdegis pasidengtų tolygiai ir natūraliai, nenudažytų jūsų delnų, naudokite specialias pirštines. Taip neišsitepsite rankų ir priemonė tolygiai pasidengs ant jūsų kūno odos. Jei vis dėlto išsitepėte delnus, juos nušveiskite kokybišku šveitikliu.

7. Nepamirškite mažiau pastebimų kūno vietų

Besirūpinant kojų bei rankų įdegiu lengva pamiršti mažiau matomas kūno vietas. Vis dėlto, šios vietos taip yra labai svarbios. Nepamirškite įdegio priemone patepti kaklo, zonos už ausų, kojų pirštų bei tarpupirščių. Saugokite nagus!

8. Skirkite laiko tolimesnei odos priežiūrai

Kruopščiai prižiūrima, sudrėkinta oda atrodys gražiau, o ir dirbtinis įdegis ant tokios odos išliks daug ilgiau. Taigi, po savaiminio įdegio procedūrų, kasdien odą tepkite patinkančiu drėkinamuoju kremu. Tai daryti reikėtų po dušo, ir ryte, ir vakare.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis