Kad plaukai augtų greičiau - 7 paprasti, bet veiksmingi patarimai

Su amžiumi plaukai auga lėčiau nei jaunystėje, tačiau jei šiais rūpinsitės tinkamai, galėsi džiaugtis dailiomis ir ilgomis kasomis. Štai keli patarimai, kurie padės grąžinti plaukams gyvybingumą.

1. Nešukuokite ką tik išplautų plaukų


Tiesa, kad šlapius plaukus iššukuoti kur kas lengviau, todėl ne viena mūsų, vos nusausinusios galvą rankšluosčiu, čiumpame šepetį. Deja, šlapias plaukas yra jautresnis nei sausas, šukuojamas jis gali kaipmat lūžti. Šukuodamos šlapius plaukus pažeidžiame jų struktūrą, vėliau sužaloti plaukai silpnėja, išslenka, lėtėja jų augimas. Geriausia plaukus šukuoti džiovinimo eigoje, kai jie jau yra pradžiūvę. Jei plaukai šiurkštesni, greičiau veliasi, po galvos trinkimo ištepkite juos specialiu nenuplaunamu kondicionieriumi arba šukavimą lengvinančia priemone.



Shutterstock nuotr.

2. Venkite kasdienio galvos trinkimo


Plaukams riebaluojantis išsiskiria sebumas, kuris plauko augimui yra reikalingas. Kasdienis galvos trinkimas neleidžia atsikurti natūraliems plaukų aliejams ir galvos skalpas pradeda sausti, plaukams nebepakanka maistingųjų medžiagų. Jie pradeda silpnėti, lūžinėti, tampa šiurkštesni. Kad plaukai priprastų prie retesnio nei kasdienio plovimo (pavyzdžiui, kas antrą dieną), reikėtų juos pratinti pamažu. Tačiau šiek tiek pastangų ir rezultatai akivaizdūs - plaukai tvirtesni, labiau spindi, glotnesni ir greičiau auga.


3. Stebėkite, ką valgote


Kad plaukai būtų žvilgūs ir greičiau augtų, jūsų mityboje neturėtų trūkti baltymų. Į valgiaraštį įtraukite kiaušinių, įvairios žuvies, žalių lapinių daržovių, taip pat riešutų. Venkite cukraus, jis ardo kolageną bei keratiną, kurie ypač svarbūs sparčiam plaukų atsinaujinimui ir augimui. Jei ribosite cukraus vartojimą, pagražės ne tik plaukai, bet ir oda, nagai.



Shutterstock nuotr.

4. Venkite džiovinimo ir plaukų formavimo aukšta temperatūra


Karštas oras plaukams kenkia, juos sausina ir silpnina. Stenkitės plaukus džiovinti ne karštu, bet vėsesniu vėjeliu, o prieš naudodama garbanojimo prietaisą ar tiesinimo žnyples, būtinai plaukus išpurkškite nuo karščio apsaugančia priemone. Stenkitės aukšta temperatūra veikiančius prietaisus naudoti kuo rečiau, kad ir kokie modernūs jie būtų, plaukus tikrai silpnina.


5. Naudokite papildomas plaukų priežiūros priemones


Skirkite plaukų priežiūrai daugiau laiko ir kaskart po galvos trinkimo naudokite juos puoselėjančias priemones. Kondicionierius ar balzamas praturtins plaukus reikalingais aliejais, padės ilgiau išlaikyti jų drėgmę. Natūralūs, pavyzdžiui, arganų ar makadamijų aliejai minkštins plaukus, suteiks jiems elastingumo, neleis galiukams skilinėti. Porą kartų per savaitę ar bent jau savaitgalį palepinkite plaukus kauke.


6. Rūpinkitės plaukų galiukais


Gajus mitas, kad dažniau kerpami plaukai auga greičiau. Augimą spartina ne jų trumpinimas, bet pažeistų ir išsausėjusių galiukų pašalinimas. Deja, išsausėjusių ir suskilinėjusių galiukų atgaivinti nepavyks, todėl juos ir reikėtų nukirpti. Tačiau jei plaukus prižiūrėsite tinkamai, rūpinsitės ir jų galiukais, galėsite kirptis tik tuomet, kai norėsis keisti šukuoseną. Po galvos trinkimo patepkite galiukus specialiu drėkinančiu ir maitinančiu aliejumi, nepiktnaudžiaukite kietai supinamomis kasomis, susukamais kuodais - tokios šukuosenos plaukams kenkia.



Shutterstock nuotr.


7. Nesiprauskite po deginančiu dušu


Dažnai moterims patinka kur kas karštesnis dušas nei vyrams, dažniau jos renkasi ir mirkti šiltoje vonioje. Vis dėlto karštesnis vanduo alina plaukus, jie sausta, praranda gyvybingumą, šiurkštėja. Pažeisti plaukai ne tik atrodo prastai, bet ir lėčiau auga. Kad taip nenutiktų, karštą dušą iškeiskite į vėsesnį, o galvos trinkimo pabaigoje perliekite plaukus šaltu vandeniu - tai paspartins kraujotaką ir plaukai bus efektyviau aprūpinti maistingosiomis medžiagomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis