Kuo skysti lūpų dažai pranoksta tradicinius?

Skysti lūpų dažai – tai lyg iš naujo išrastas dviratis.

Jų formulės sukurtos jau seniai, bet jei nebūtų patobulintos, šiandien nekalbėtume apie naują tendenciją ir neteigtume, kad šią makiažo priemonę būtina turėti. Vienu metu, kai lūpų dažus gerokai stelbė jaunatviškumo suteikiantys blizgiai, suskubta gaminti į juos panašius lūpų dažus. Atsuki, ištrauki aplikatorių, užtepi skystos masės ir... nusivili. Taip atsitikdavo, nes skysti lūpų dažai, skirtingai nei blizgiai, būdavo lipnūs arba džiovindavo odą. Nė iš tolo nepalyginsi su dabartiniais. Pastarieji ilgai išlieka ir kur kas mažiau džiovina, mat į sudėtį dedama drėkinamųjų medžiagų ir įvairių aliejų.

Skysti lūpų dažai vadinami įvairiai, netgi lūpų laku (jei blizga). Išties skystų dažų evoliucija prasidėjo būtent nuo blizgių dažų – nes buvo panašiausi į jaunų moterų itin pamėgtus blizgius, bet turėjo vieną akivaizdų privalumą – intensyvesnį ir ilgiau išliekantį pigmentą. Pastaruoju metu ima karaliauti skysti matiniai lūpų dažai. Kartais tūbelės būna dvigubos: viename gale – skysti matiniai dažai, kitame – blizgis. Yra ir tokių tekstūrų, kurios suteikia lūpoms lengvo aksominio blizgesio.

Didžiausias skystos tekstūros privalumas tas, kad ji ilgiau išlieka ant odos. Be to, pavalgius ar atsigėrus nereikia dažyti visų lūpų, užtenka paryškinti jas per vidurį, nes pakraščiuose dažai vis dar būna ryškūs. Visgi reikia būti pasirengus tam, kad lūpas tokie dažai šiek tiek džiovins, kadangi jų sudėtyje, priešingai nei tradiciniuose dažuose, nėra riebalų. Tad prieš einant miegoti lūpas praverstų patepti balzamu – tai atkurs dieną prarastą drėgmę.

Matiniai

Skysti lūpų dažai „Rouge Allure Ink“ („Chanel“) – tarsi antra oda. Su itin ryškiais pigmentais, simondsijų ir migdolų aliejais, žaliosios arbatos ekstraktu, vitaminu E. Išlieka 8 valandas.
Skysti lūpų dažai „Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer“ („Clinique“) – itin lengvos tekstūros, išlygina lūpų paviršių, su drėkinamaisiais komponentais. Aksominio žvilgesio. 21,95 Eur.
Skysti lūpų dažai „Rouge Edition Velvet“ („Bourjois“) – itin lengvi, su įvairiais aliejais. 14,49 Eur.

Skysti lūpų dažai „Color Sensational Vivid Matte“ („Maybelline New York“) suteikia malonų švelnumo ir minkštumo pojūtį. 7,99 Eur.

Blizgūs

Skysti lūpų dažai „Pure Color Envy Vinyl Lipcolor Ripe“ („Estēe Lauder“) – kremo tekstūros. Drėkina. Ryškūs ir itin blizgūs. 14,49 Eur.

Skysti lūpų dažai „Vernis Á Lèvres Vinyl Cream“ („Yves Saint Laurent“) pasižymi ilgai išliekančia malonia tekstūra ir nepakartojamu spindesiu. Išlieka net 10 valandų. 39,95 Eur.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis