7 klaidos, kurios gadina plonus plaukus turinčioms moterims gyvenimą

Ir patarimai, kaip tas klaidas pašalinti.

1. Neapkraukite plaukų įvairiomis priemonėmis

Truputį apimtį didinančių putų, plaukų lako ant plaukų šaknų, dosnus sluoksnis argano aliejaus, kad blizgėtų... Pažįstamas ritualas? Šitiekos priemonių ploniems plaukams per daug – šukuosena nė valandos neišsilaikys, apsunks, nutįs. Ant drėgnų plaukų rekomenduojama purkšti ar tepti ne daugiau nei du produktus. O jei negalite apsieiti be aliejaus, sušildykite 1–2 lašus tarp delnų ir įtrikite jo tik į galiukus.

2. Naudokitės žnyplėmis garbanojimui.

Nupūskite dulkes nuo žnyplių garbanojimui – su jomis galima lengvai ir greitai padidinti plaukų apimtį. Patariame įsigyti plonesnes žnyples su reguliuojama temperatūra. Nesukite visos sruogos – suspauskite sruogą kuo arčiau šaknų ir palaikykite 15 s.

3. Neauginkite ilgų plaukų.

Kuo ilgesni ploni plaukai, tuo plonesni atrodo jų galiukai. Paprašykite kirpėjo tiesiai nukirpti galiukus – tai suteiks tankumo įspūdį. Ir jokio iškarpymo – po jo plaukai atrodys dar plonesni.

4. Įsigykite šampūną giluminiam valymui.

Teršalai, riebalai ant plonų plaukų matosi jau praėjus dienai po plovimo. Kad nereikėtų kasdien plauti galvos šampūnu, įsigykite giluminio valymo šampūną. Jis pašalins visus nešvarumus, plaukų priemonių likučius, be to, neapkraus plaukų, jie taps paklusnesni, atrodys storesni.

5. Naudokite kuo lengvesnės tekstūros priemones.

Išsigelbėjimas ploniems plaukams – apimtį didinančios putos. Iš pradžių putų flakonėlį kruopščiai suplakite – putų tekstūra turi būti lengva, puri, o ne tiršta.

6. Nedžiovinkite plaukų labai karštu džiovintuvu

Nedžiovinkite plaukų karštu džiovintuvu (džiovintuvo ir žnyplių temperatūra neturi būti didesnė nei 180 laipsnių). Neplaukite plaukų labai karštu vandeniu (jis neturi garuoti), antraip plaukai išsausės, praras blizgesį, ims lūžinėti.

7. Teisingai džiovinkite plaukus.

Prieš imdami į rankas džiovintuvą, apsukite išplautus plaukus rankšluosčiu 10 min., tik netrinkite, kad nepažeistumėte plaukų. Paskui iššukuokite juos retomis šukomis, prilaikydami prie plaukų šaknų, kad neištemptumėte. Užtepkite truputį putų ar modeliuojamosios želė, tepkite palenkusios galvą žemyn, vėliau – atsitiesusios. Tada vėl palenkite galvą žemyn ir džiovinkite, šukuodamos plaukus nuo pakaušio link kaktos. Rezultatą užtvirtinkite stiprios fiksacijos plaukų laku – pakelkite sruogas ir papurkškite iš vidinės pusės. Jei purkšite iš viršaus, apsunkinsite plaukus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis