Kokios šukuosenos madingiausios šį sezoną? Pokalbis su plaukų stiliste

Vieną sezoną keičia kitas, o su juo, kaip žinia, keičiasi ne tik makiažo, aprangos, bet ir šukuosenų bei kirpimų tendencijos.

Kiekvienas, neabejingas madai, laukia, kada mėgstamiausi dizaineriai, stilistai ar prekės ženklai pristatys savo kolekciją ir pagaliau supažindins su naujausiomis tendencijomis mados pasaulyje.

Taigi kokiomis gi šukuosenomis žengsime į rudens sezoną? „Svarbu suderinti, kas nesuderinama, - teigia salono „Goldwell Lietuva“ stilistė Miglė Stimburytė. – Nors tai skamba ir keistai, tačiau atrodo subtiliai ir madingai.“

Šiemet garsių plaukų kosmetikos firmos atstovai, siūlo tarpusavyje derinti visiškai skirtingas, iš pirmo žvilgsnio nesuderinamas formas bei spalvas.“

Šių metų rudens mados tendencijų siūlomuose kirpimuose galime pastebėti sunkias geometrines formas, dominuojančią apvalią formą, kuri derinama su asimetrija ir tam tikrais iškarpymais. Sunkios kirpimo linijos derinamos su lengvomis, tokiu būdu pabrėžiama kirpimo forma jos neapsunkinant. Jeigu galuose dominuoja tanki plaukų masė, tuomet galime suteikti lengvumo viršugalvyje ar asimetriškai viename šone ar kirpčių zonoje – sako stilistė.

Gamintojo nuotr.

Taip pat daug dėmesio skiriama skulptūrizavimui. Atliekant kirpimus naudojama laisva slydimo technika, gilūs iškarpymai. Visą tai šukuosenai suteikia lengvumo. Taip pat daug dėmesio skiriama ir į tai, kad klientės plaukus galėtų patogiai ir lengvai susitvarkyti namuose, tam labai svarbūs „vidiniai iškarpymai“, kurie suteikia tam tikrą plauko kritimą, taip lengviau išgaunama „tvarkinga netvarka“.

Gamintojo nuotr.

Rudens sezono kolekcijos esmė – sugriauti tai, kas yra sukurta, ir iš to sukurti kažką naujo. Tai reiškia, kad klasikiniuose kirpimuose derindami iškarpymus ir asimetriją galime sukurti naujas formas ir kiekvienam klientui individualiai pritaikyti kirpimą su tam tikra nuotaika bei šarmu. Tačiau svarbu nepamiršti, kad visur turime išlaikyti tam tikrą harmoniją, pastebi stilistė.

Labai svarbų vaidmenį atlieka ir plaukų dažymas. Šiemet plaukų atspalviuose, kaip ir kirpimuose, dominuoja tarpusavyje nesuderinamos spalvos. Tai yra, tarpusavyje derinami šalti ir šilti atspalviai, kurie ankščiau atrodė neįmanomi. Dabar tokia techniką taikydami išgausime pačias madingiausias plaukų dažymo variacijas.

Šių metų rudenį tiek šviesių plaukų atstovėms, tiek tamsiaplaukėms siūlomi šalti žemės atspalviai. Taip pat madingas žalsvas atspalvis, kuris ankščiau plaukų spalvoje buvo visiškai nepageidaujamas.

Gamintojo nuotr.

Moterims, kurios nori būti pastebėtos ir nebijo naujovių, siūlau į plaukus įvesti ryškių spalvų sruogų. Ryškios sruogos, tokios kaip geltona, mėlyna, žalia, moterims suteiks išskirtinumo ir individualumo. Aišku, visa tai turi būti subtilu ir harmoningai suderinta su kirpimu ir plaukų spalva, todėl tokias sruogos patarčiau įkomponuoti smilkinių, pakaušio ar kirpčių zonose, taip, kad išlystų tik plaukams besiplaikstant, pataria stilistė.

„Tokiais spalvų blokais ir kontrastingų spalvų deriniais ant pasirinktų sruogų ar atskirų blokų galime atlikti ir „ombre“ ar „baylage“ technikas. Taip tarpusavyje derinamos ryškios spalvos įgauna dar daugiau naujų variacijų ir suteikia išskirtinumo, kas šiemet formuojant šukuosena yra itin svarbu,“ – priduria ji.

Taip pat daug dėmesio bus skiriama plaukų formavimui bei plaukų tekstūrai. Norint pabrėžti jau minėtus madingus kirpimus bei plaukų spalvą patarčiau plaukus formuoti derinant kelias skirtingas tekstūras vienu metu. Taip gali būti derinamas glotnumas su plaukų vėlimu. Pavyzdžiui plaukų masę ties galais glotniname, o viršugalvyje ar asimetriškai šone galime plaukus pašiaušti. Taip suderinsite dvi skirtingas tekstūras ir susikursite „nepabaigtos“ šukuosenos madingą įvaizdį, kuris šiemet itin madingas.

Gamintojo nuotr.

Garsių firmų atstovai siūlo plaukus garbanoti, tačiau garbanos netūrėtų būti labai tvarkingos, tam puikiai tinka „parabolinės“ garbanos, jos taip pat puikiai atrodys kiek prasklaidytos ir pašiauštos.

Vis dar išlieka madingas plaukų formavimas atgal nuo veido. Taip suformuotus plaukus galima stipriai sulakuoti laku ar padaryti šlapių plaukų efektą. Taip atrodysite ne tik madinga, bet ir seksuali. Tačiau svarbu nepamiršti, kad visur svarbu išlaikyti harmoniją ir šukuoseną pasirinkti taip, kad derėtų prie jūsų gyvenimo būdo, stiliaus ir nuotaikos – pataria Miglė.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis