Kokios priemonės skatina gražų įdegį

Labai svarbu žinoti, kiek laiko ir kokiu metu lepintis saulės voniomis, kad oda įdegtų lygiai ir nekiltų alerginių reakcijų. Tačiau vien to žinoti nepakanka, odą saulės spinduliams reikia paruošti, o per ilgai prabuvus saulėje – mokėti ja pasirūpinti.

Kosmetikos kūrėjai sako, kad vienas geriausių būdų apsaugoti odą nuo tiesioginių saulės spindulių ir gražiai įdegti – tepti ją natūraliais aliejais.

„Aliejai drėkina, ramina odą, suteikia odai gražų atspalvį ir apsaugo nuo kenksmingų saulės spindulių. Visai nesudėtingą deginimosi aliejų galima pasigaminti namų sąlygomis. Pagrindinis ingredientas – kokosų aliejus. Jis vėsina ir drėkina odą, padeda įdegti lygiau ir įdegį išlaikyti ilgiau. Šį aliejų reikia sumaišyti su aviečių sėklų aliejumi, turinčiu didžiausią natūralią apsaugą nuo saulės ir visų augalinių aliejų – net iki 50 SPF. Dar reikia įlašinti kelis lašus morkų sėklų, levandų ir pipirmėčių eterinių aliejų“, – pasakoja natūralios kosmetikos „Pasaka“ kūrėja Miglė Rudaitienė.

Morkų sėklų aliejus skatina sveiką savaiminį įdegį, nes išskiria melaniną, levandų ir pipirmėčių eteriniai aliejai ramina odą, gydo nudegimus ir vėsina odą.

„Žinoma, reikėtų atsiminti, kad net pasitepus apsauginiu aliejumi ar kremu nuo saulės, tuo metu kai saulės kaitra intensyviausia – nuo 12 iki 16 val. – degintis yra žalinga. Geriau po truputį ir saugiomis valandomis, nei nudegti vienu kartu ir pakenkti savo odai“, – sako M. Rudaitienė.

Padauginus saulės svarbu paraudusią odą nuolat drėkinti ir raminti, tad nenuostabu, kad dauguma skuba įsigyti kremų ir aliejų. Aliejų krautuvėlės vadovė Vita Balčiūnienė pastebi, kad po saulėtų dienų jaučiamas padidėjęs klientų srautas ir teiraujamasi, kokiais aliejais sumažinti odos raudonumą.

„Per daug saulės gavusią odą svarbu tinkamai nuraminti. Tokiais atvejais odą gaivinti rekomenduojame sandalo ar erškėtrožių aliejais. Tam, kad oda geriau įsisavintų šių aliejų teikiamą naudą juos siūlome skiesti su rožių hidralatu ir mišinuką naudoti ant drėgnos odos. Kiekvienas žmogus skirtingas, tad svarbu atrasti, koks aliejus jo odą ramina labiausiai“, – pasakoja V. Balčiūnienė.

Nuo saulės paraudusią odą labai tinka palepinti vynuogių kauliukų aliejus, lengvai ir greitai įsigeriantis į odos ląsteles ir išsaugantis drėgmę. Tačiau labiausiai odą drėkina nuo seno žinomas alavijas, kitaip vadinamas aloe vera.

„Specializuotose krautuvėlėse galima nusipirkti alavijo sulčių ir pasigaminti odą intensyviai drėkinantį pienelį. 100 ml tokio pienelio reikės: 60 ml alavijo sulčių, 30 ml vynuogių kauliukų, dygminų, makadamijų riešutų ar kanapių aliejaus (arba geriausia jų visų mišinio), 10 ml ekologiško skysto emulsiklio, taip pat eterinių aliejų, kuriuos siūliau naudoti deginimosi aliejui“, – sako natūralios kosmetikos „Pasaka“ kūrėja M. Rudaitienė.

Deginimosi aliejui reikės (100 ml):

80 ml kokosų aliejaus,
20 ml aviečių sėklų aliejaus,
3 lašai morkų sėklų eterinio aliejaus,
8 lašai levandų eterinio aliejaus,
4 lašai pipirmėčių eterinio aliejaus

Raminančiam odos pieneliui reikės (100 ml):

Buteliuko su purkštuku,
60 ml alavijo sulčių,
30 ml vynuogių kauliukų, dygminų, makadamijų riešutų ar kanapių aliejaus (arba geriausia jų visų mišinio),
10 ml ekologiško skysto emulsiklio,
Morkų sėklų, levandų, pipirmėčių eterinių aliejų.

Į buteliuką pirmiausia supilamas aliejus ir eteriniai aliejai, tada pilamas emulsiklis ir viskas suplakama. Galiausiai pilamos alavijo sultys ir vėl suplakama. Kiekvieną kartą prieš naudojant šį pienelį, reikėtų jį suplakti. Jei norite, kad šis pienelis ilgiau nesugestų, įlašinkite į jį vitamino e, kuris yra natūralus konservantas arba vietoj 20 ml alavijo sulčių įpilkite tiek koloidinio sidabro.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis