Kokios grožio tendencijos šiais metais siaučia Kanuose ir kaip jas pritaikyti mums?

Sakoma, kad geriausia grožio naujienų ir tendencijų dairytis ant Kanų raudonojo kilimo – ten jos atsiskleidžia visu gražumu, o ir pritaikyti lengviau, negu manote.

Basos kojos

Tai labiau ne tendencija, o garsių moterų protestas prieš vyraujančią seksistinę nuomonę, kaip moterys turi atrodyti vakariniuose renginiuose. Turbūt pamenate pernai metų skandalą, kai į renginį nebuvo įleista žemakulnius batelius avėjusi dama (kuri, kaip paaiškėjo, aukštakulnių negalėjo avėti dėl jai atliktos kojos operacijos).

Šiemet aktorė Julia Roberts atvirai parodė, ką mano apie tokius griežtus aprangos reikalavimus: praėjusi pro apsaugą su aukštakulniais, žvaigždė juos nusispyrė ir toliau raudonuoju kilimu žingsniavo basa.

Julia Roberts raudonuoju kilimu baigė žengti basa
Vida Press

Kaip pritaikyti mums? Spaudžia vestuviniai bateliai? Su jais nepatogu šokti? Meskite iš galvos „etiketą“ ir darykite tai basa!

Beje, jei dažnai demonstruosite basas kojas, verta mūvėti ant kurio nors kojos piršto žiedą, kaip jau minėta J. Roberts.

J. Roberts
Vida Press

Natūralus makiažas arba... jokio

Toks, kurio beveik nematyti. Būtent toks makiažas šiuo metu populiariausias, jį šlovina vizažistai, o šiems lenkiasi žvaigždės.

Juliette Binoche
Vida Press

Vieni geriausių šių metų Kanų kino festivalio dieninio makiažo pavyzdžių priklauso amerikiečių aktorei Blake Lively. Gali būti, kad prie jos grožio šiek tiek prisideda hormonai (aktorė laukiasi antrojo kūdikio), tačiau kosmetika tik pagražina natūralų grožį. Vienintelis dalykas, kurio dabar negailima netgi dieną – blakstienų tušas. DAUG blakstienų tušo.

Blake Lively
Vida Press

Vida Press

Jodie Foster
Vida Press

Kirsten Dunst
Vida Press

O štai aktorė Melanie Thierry į vieną pristatymą atvyko visai be makiažo (arba jis buvo beprotiškai natūralus (vienintelė gražinimosi priemonė – truputis skaistalų), net be blakstienų tušo). Rinktis jums.

Melanie Thierry
Vida Press

Kaip pritaikyti mums? Makiažo priemonių, anot pasaulinio garso vizažistų (pvz., kompanijos „Dior“, „Bobbi Brown“ ir kt.), esame linkusios naudoti šiek tiek per daug. Jei veidas tinkamai sudrėkintas, makiažo pagrindo, atspalvį suteikiančio kremo, serumo ir pan. priemonių užtenka vos poros lašų. Turite atrodyti tarsi nepasidažiusios. Šiek tiek paakių maskuoklio, natūraliai atrodantis lūpdažis ar blizgis (pvz., švelniai rožinis ar persikų spalvos, kaip Johnny Deppo ir Vanessos Paradis dukters Lily-Rose Depp, beje, jos antakiai irgi atspindi karščiausias šių metų tendencijas – šiek tiek vyriški, pašiaušti, tankūs), – ir jūs pasiruošusi.

Lily-Rose Depp
Vida Press

Vakare pakaks labiau paryškinti akis (arba lūpas, tik niekada – iš karto abiejų) ir paryškinti antakius, ypač jeigu ketinate fotografuotis.

Vanessa Paradis
Vida Press

Jodie Foster
Vida Press

50 rožinės atspalvių

Aktorė Julianne Moore paneigia mitą, kad rožiniai skaistalai ir saldainių spalvos lūpdažis tinka tik jaunoms panelėms. Apskritai šį sezoną dauguma įžymybių renkasi ne raudonus, o rožinius lūpų dažus – įvairiausių atspalvių.

Julianne Moore
Vida Press

Vida Press

Kaip pritaikyti mums? Jei iš pradžių nedrąsu, pradėkite nuo lūpų balzamo su rožiniu atspalviu, tačiau skaistalų vis dėlto neatsižadėkite. Jei oda sveiki ir švyti, tepkite be jokio makiažo pagrindo.

Uodegos ir kasos

Vis dar be galo populiari šukuosena ne tik kasdien, bet ir iškilminguose renginiuose – į viršų sukelta arklio uodega. Palaidą kasą rinkosi Blake Lively (šio festivalio viena stilingiausių damų), Julia Roberts ir kt. įžymybės.

B. Lively
Vida Press

Vida Press

Julia Roberts
Vida Press

Kaip pritaikyti mums? Kasą susirišti moka tikrai kiekviena. Galus galite šiek tiek pariesti, pasukti, jei norite tokios kasos kaip B. Lively. Rišdamos kasą, vieną sruogą apsukite aplink ir prisekite, kad nesimatytų plaukų gumelės. Jei dalyvaujate vakarėlyje, supurkškite šukuoseną laku.

Neturite ilgų plaukų? Galite pasielgti kai prancūzų aktorė Juliette Binoche. Vargu ar tokią ją kas yra matęs. Kodėl gi nenustebinti netiktu savo įvaizdžiu ir jums?

Juliette Binoche
Vida Press

Princesių lankeliai

Kitas labai populiarus Kanų šukuosenos variantas – į viršų į netvarkingą kuodą sukelti plaukai ir princesiškas plaukų lankelis (blizgantis, su kaspinėliu ir pan.). Niekur nedingo ir mada į plaukus segti blizgančių segių. Ir vėl – visi laurai B. Lively...

B. Lively
Vida Press

B. Lively
Vida Press

Kaip pritaikyti mums? Paprasčiau nebūna! Tokių lankelių dabar pilnos parduotuvės. Galite tokią šukuoseną derinti prie griežto stiliaus švarko ir kelnių ar džinsų, baltų marškinių ir pan. Princesių suknelių ir pūstų sijonų patartume vengti, nes rizikuojate atsidurti ant kičo ribos.

Trumpesniems plaukams

Jei plaukai tokio ilgio, kad neišeina suimti į uodegą ar susukti kuodo ir nešiojate bobą, užkiškite po sruogą už ausies, bet palikdamos skirsnelį priekyje, kaip aktorė Soko. Galite dar prisegti sruogą segtuku – turėsite ant galvos retroglamūrą.

Soko
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis