3 plaukų slinkimą stabdančios namų gamybos kaukės

Plaukų slinkimas - dažna problema. Plaukai turi savo gyvenimo ritmą. Kasdien gali iškristi nuo 50 iki 100 plaukų. Apie 2 procentai plaukų yra pereinamojoje stadijoje, iš apačios juos išstumia nauji.

Nenusigąskite, jeigu šukuojantis iškrito vos keli plaukai, tai visiškai normalu. Susirūpinti reikėtų tik tada, kai šukose lieka akivaizdžiai daugiau plaukų nei anksčiau.

Siūlome kelias liaudiškas priemones, padėsiančias kovoti su plaukų slinkimu.


1. Svogūno kaukė plaukams


Sutarkuokite svogūną, gauta košele įtrinkite plaukų šaknis, apdenkite plaukus maistine plėvele, apvyniokite ant radiatoriaus pašildytu rankšluosčiu ir palaikykite 1-2 valandas. Svogūnuose esančios veikliosios medžiagos maitina plaukus ir stabdo jų slinkimą.


2. Ricinos ir varnalėšų aliejaus kaukė plaukams


Lygiomis dalimis sumaišykite ricinos ir varnalėšų aliejus. Gautu mišiniu ištepkite plaukų šaknis, plaukus apdenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu. Šią plaukų kaukę laikykite 2-3 valandas, o dar geriau – per naktį.


3. Medaus, kiaušinio trynio ir ricinos aliejaus kaukė slenkantiems plaukams


1 valgomąjį šaukštą medaus sumaišykite su 1 kiaušinio tryniu ir 2 arbatiniais šaukšteliais ricinos aliejaus. Mišiniu ištepkite plaukų šaknis, apdenkite plaukus maistine plėvele ir pašildytu rankšluosčiu. Plaukų kaukę laikykite mažiausiai 2 valandas, o jeigu galite ir ilgiau. Ši kaukė veiksminga ne tik nuo plaukų slinkimo, ji taip pat veiksminga besišakojantiems, stipriai lūžinėjantiems plaukams.


Žinoma vieną kartą palepinusios savo plaukus viena iš aukščiau aprašytų kaukių, teigiamo rezultato galite ir nesulaukti. Šias plaukų kaukes reikia atlikti reguliariai, bent kartą ar du per savaitę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis