Onkologinė liga atvėrė vartus į nuosavą verslą

Kas turi nutikti moteriai, kad vieną dieną ji viską mestų ir išvažiuotų ieškoti savęs, o pašaukimą atrastų indelyje morkų kremo? Į šį klausimą gali atsakyti Londone gyvenanti lietuvė Egidija Bailie (60 m.).

- Kremliaus mada – nuo Stalino iki Gorbačiovo. Kas itin mėgo importinius apatinius?
- Savaitės ikona. D. Bosas: būkime atviri – Lietuvoje nėra daug renginių, į kuriuos galėtum eiti pasipuošusi suknele už 100 000
- Geros naujienos iš M. Douglaso ir C. Zeta-Jones
- Savadarbiame name iš šiaudų ir molio net žiemą - trumpomis rankovėmis
- 52 m. Pamela atrodo lyg 21-erių - kokia jos jaunystės paslaptis
- Eksperimentas: kaip aš laikiausi populiariosios sulčių dietos ir kodėl to nebekartosiu

Inžinierės išsilavinimą turinti Egidija Lietuvoje dirbo buhaltere. Sulaukusi 47-erių, nutarė kardinaliai pakeisti gyvenimą, tad... viską metė ir išvyko į Londoną „laimės ieškoti“. Buvo 2001-ieji. Šiame mieste ji planavo praleisti pusmetį, tačiau gyvena ten iki šiol... „Niekada nėra vėlu rizikuoti ir pradėti gyvenimą iš pradžių, – įsitikinusi moteris. – Niekada nežinai, kas tavęs laukia už kampo.“ Jos už kampo laukė vyras.

Aktorius Davidas Bailie (jis filmavosi kartu su Johnny Deppu trilogijoje „Karibų piratai“ – įkūnijo grėsmingąjį Kotoną, BBC televizijos filme „Doctor Who“ ir kt.) – pirmasis britas, su kuriuo Egidija susipažino svetimame mieste. Davidas nuomojo kambarį pašnekovės pusseserės dukrai, ten vieną dieną užsuko ir Egidija... Po metų moteris už jo ištekėjo. „Iki šiol stebiuosi, kaip mudu susikalbėjome, juk visiškai nemokėjau angliškai“, – pažinties pradžią prisimena E. Bailie.

Žurnalas "Moteris"

Egidija lydėjo vyrą į darbines keliones, o viešnagę Karibuose vadina pusę metų trukusiu medaus mėnesiu. „Vyras norėjo, kad vykčiau kartu, – pagavusi klausiamą žvilgsnį sako pašnekovė. – Kad galėčiau vykti su Davidu į Ameriką, susituokėme anksčiau, nei planavome.“ Egidijos vyras – dar ir aistringas fotografas, todėl moteris juokiasi sakydama, kad, kai reikia, kartu tampo sunkias kuprines, asistuoja auksinius kadrus gaudančiam sutuoktiniui. Davidas atsidėkoja žmonai fotografuodamas jos gaminius, padėdamas maketuoti produktų etiketes, tačiau labiausiai Egidija vyrui dėkinga už besąlygišką palaikymą.

Likimo ženklai

Kaip E. Bailie pradėjo gaminti natūralią kosmetiką? Dabar moteris jau gali kalbėti apie tai ramiau – mat daugiau kaip 10 metų gyvendama sveikai sugebėjo pergudrauti klastingą ligą. „Lietuvoje vėžiu sergantys žmonės dar bijo šnekėti apie savo ligą, o anglai apie tai šneka daug – ne tam, kad jų gailėtų, o kad aplinkiniai suteiktų paramos ir stiprybės, nes to, galynėjantis su šia liga, labai reikia“, – atvirai sako krūties vėžio diagnozę iš gydytojų Londone išgirdusi moteris. Jai skubiai atlikta operacija, teko ištverti ne vieną švitinimo procedūrą. „Kartą parsinešusi namo ligoninėje man paskirto tepalo, naudojamo po švitinimo procedūrų, perskaičiau jo sudėtį ir netekau amo, – prisimena ponia Egidija. – Tada sau pasakiau: „Ne, naftos ant savęs netepsiu“, ir tą patį vakarą susimaišiau natūralių aliejų mišinį.“ Nuo tos dienos E. Bailie nenaudoja jokio pirktinio kosmetikos produkto.

Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Pašnekovė tiki, kad visų mūsų kelias yra iš anksto nulemtas, todėl neabejoja, kad anksčiau ar vėliau kiekvienas atsiduriame savo vietoje. Ji ir anksčiau šiek tiek domėjosi natūralia kosmetika, bet, sako, labiau iš būtinybės. Jau gyvendama Londone, Egidija pradėjo lankyti masažo kursus, susidomėjo reiki sistema, vėliau lietuvės mintis užvaldė aromaterapija. Ji ir atvedė į natūralios kosmetikos pasaulį. „Liga privertė apmąstyti savo kelią ir nukreipė tinkama linkme, – tiki moteris. – Gamindama natūralius ir saugius naudoti kosmetikos produktus noriu tarsi atsidėkoti už paramą, gautą, kai jos man labai reikėjo. Taip tarsi grąžinu skolą. Gavau daug, dabar pati noriu duoti.“

Morkų sėklų galia

Natūralios kosmetikos prekių ženklą „EE’s Cosmetics“ E. Bailie įkūrė prieš daugiau nei dešimt metų. Kai pas ją lankėmės, pasakojo kaip tik tobulinanti liniją su gintaro rūgštimi ir gintaro aliejumi. „Amber Experience“ produktų netrukus bus galima įsigyti ir Lietuvoje, Kaune – viename grožio salone. Iki šiol E. Bailie savo gaminiais prekiavo elektroninėje parduotuvėje arba kviesdavo atvykti į svečius.

Fotolia nuotr.

Mane pas ponią Egidiją atginė... morkos. Naršydama internete aptikau linijos „EE’s Essentials“ morkų kremą (jis – populiariausias E. Bailie gaminys) ir panorau žūtbūt jo parsigabenti. Taip atsidūriau svečiuose pas ponią Egidiją. O gyvena ji su vyru Vakarų Kensingtone, erdviame bute 1901 metais statytame Viktorijos laikų name.

Žymioji priemonė pasirodė tikrai verta dėmesio: viename indelyje sodrios geltonos spalvos, malonaus neįkyraus kvapo kremo – 4 tūkst. morkų sėklų gyvybinė galia. Šių sėklų ekstraktas maitina odą, tad kremas tinkamiausias naudoti vakare, kai ji jau ilsisi, bet – kadangi yra labai lengvos tekstūros – galima tepti ir iš ryto. „Šį kremą kūriau savo amžiaus damų odai nuo senėjimo, tačiau netrukus jis pasklido tarp mano dukros draugių“, – juokdamasi prisimena E. Bailie.

Laboratorija namų virtuvėje

Laboratoriją moteris įsirengė savo virtuvėje. Tamsiame kambarėlyje laiko augalų ekstraktus, įvairių rūšių aliejų, kitas kosmetikai gaminti būtinas priemones (jas perka iš patikimų tiekėjų, visus į apyvartą leidžiamus gaminius sertifikuoja). Egidija pirmoji išbando visus savo produktus, tada duoda draugėms. Anksčiau įvertinti kūrinius padėdavo dukra (dabar ji gyvena Australijoje). Gamina po nedaug, nes taip, sako, patiria daugiau kūrybinio džiaugsmo, o ir gamybos kaštai mažesni. Klientų užtenka.

Kosmetikos gamybą Egidija vadina kūryba. Ingredientus ji maišo dažniausiai kliaudamasi intuicija, – ši retai apvilia. „Tik man dažniausiai išeina labai sudėtingi receptai, paprastų gaminti nemoku“, – šypsodamasi sako E. Bailie.

Žurnalas "Moteris"

Dabar moteris kuria ir bando priemones su gintaro rūgštimi. Egidija pasakoja, kad ši yra labai svarbi ląstelių energijos ciklo dalis, stiprina nualintą ir streso iškankintą imuninę sistemą, turi antibakterinių, antivirusinių, regeneruojamųjų savybių, suteikia energijos. „Organizmui ši rūgštis yra būtina, – teigia E. Bailie. – Šiek tiek jos gamina pats organizmas, labai nedaug gauname su maistu, tad tenka ieškoti kitų būdų, kaip papildyti gintaro rūgšties atsargas. Baltijos gintaras pasižymi didžiausia gintaro rūgšties koncentracija, todėl yra itin vertingas.“

Kasdieniai pačios Egidijos palydovai (ypač šaltuoju metų laiku) – vaistinių svilarožių ir medetkų balzamas jautriai ir sausai odai bei gintaro serumas (jį maišo su kremu, nes oda linkusi sausėti).
Skaitytojoms E. Bailie siūlo kelis paprastus natūralių priemonių receptus. „Sumaišiusios kavos tirščius su šlakeliu aliejaus, gausite puikų šveitiklį. Kūnui šveisti tinka ir druskos, cukraus bei aliejaus mišinys. Panaudotus arbatžolių maišelius galite dėti ant akių kaip kompresus. Maltų avižų dribsnių – įsimesti į vonią, iš jų galima pasigaminti ir veido kaukę, – mažas gudrybes vardija ponia Egidija. – Natūralias priemones, kurias valgome, galime tepti ir ant veido.“

Egidijos Bailie receptai

Kūno šveitiklis

1 šaukštelis kakavos,
1 šaukštas maltos kavos (tinka ir tirščiai),
1 ar 2 šaukštai kokosų sviesto (tinka ir kokosų aliejus, – tada masė bus skystesnė).
Iš šių produktų sumaišykite vientisą pastos tirštumo masę. Ištrinkite ja kūną, paskui nuplaukite.

Vonios priemonė jautriai, sausai odai


Išsivirkite avižų dribsnių (baigiant virti galima pridėti įvairių žolių: liepžiedžių, medetkų, ramunėlių, levandų, beržų lapų ir pan.). Košę sukrėskite į maišelį (tinka ir nailoninė kojinė), šį suriškite ir pakabinkite po tekančio vandens srove. Į vonią dar galima įberti jūros druskos. Išsimaudę leiskite odai natūraliai nudžiūti, nenuplaukite. Maišelį galima naudoti ir kaip šveistuką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis