Grožio ekspertė: ką svarbu žinoti apie dieninį ir vakarinį makiažą

Grimo ir makiažo ekspertė dalijasi patarimais, kurie pravers ir jaunoms, ir brandesnio amžiaus moterims. Sužinokite, kokios makiažo priemonės tinka jūsų odai, kokias vertėtų rinktis dieniniam, o kokias vakariniam makiažui.

Vasarį kosmetikos gamintoja „NYX“ drauge su kosmetikos ir parfumerijos tinklu „Douglas“ kviečia moteris susitikti su viena žymiausių grimo ir makiažo specialisčių Lietuvoje Jelena Liaudiniene ir sužinoti, kaip pačioms susikurti profesionaliai atrodantį įvaizdį, kokios naujausios grožio tendencijos bus madingos šį sezoną.

Į klausimus atsako grimo ir makiažo specialistė J. Liaudinienė

Ar svarbu, kad makiažo priemonės, skirtos odos paruošimui, būtų to paties prekių ženklo?

Svarbiausia, kad šios makiažo priemonės būtų kokybiškos ir derėtų viena su kita – t.y. derėtų jų atspalviai. Žinoma, dažnai tai užtikrina to paties prekių ženklo makiažo priemonės.

Koks makiažo pagrindas tiktų skirtingiems odos tipams?

Tinkamam makiažo pagrindo pasirinkimui savo darbe skiriu ypatingą dėmesį, kad veidas atrodytų nepriekaištingai kuo ilgesnį laiką. Riebiai odai ypač tinka priemonės, kurių sudėtyje yra riebalus absorbuojančių ingredientų, nėra riebių komponentų, pavyzdžiui, aliejų. Sausai odai siūlyčiau rinktis maitinančiomis medžiagomis praturtintą makiažo pagrindą. Mišrios ir probleminės odos savininkėms patarčiau išbandyti vidutiniškai maskuojantį makiažo pagrindą ir nepamiršti veido odą padengti biria ar kompaktine pudra, kurią visuomet patogu turėti kosmetinėje ir prireikus veidą papudruoti papildomai.

Į kokias odos trūkumus koreguojančios priemonės savybes dėmesį turėtų atkreipti brandesnio amžiaus moterys?

Maskavimo priemonė neturėtų būti itin klampios ir tirštos tekstūros, nes gali subėgti į raukšleles, ypač paakiuose. Taip pat reikėtų rinktis kiek šviesesnę nei natūrali odos spalva maskavimo priemonę, kurios sudėtyje būtų ir šviesą atspindinčių dalelių. Tai odai suteiks papildomo švytėjimo ir gaivumo įvaizdį.

Kaip makiažu žvilgsniui suteikti gyvybingumo?

Pirma, visą viršutinį voką padenkite kūno spalvos akių šešėliais. Svarbu, kad spalva nebūtų pernelyg ryški ar itin šalto atspalvio, pavyzdžiui, balta. Matiniu baltos spalvos akių kontūro pieštuku paryškinkite apatinį akies kontūrą – tai akimirksniu paslėps nuovargio žymes, o akys atrodys kiek didesnės. Efektui sustiprinti rinkitės daugiafunkcinį blakstienų tušą, kuris ir tankina, ir ilgina blakstienas.

Grimo ir makiažo specialistė J. Liaudinienė
Grimo ir makiažo specialistė J. Liaudinienė
Organizatorių archyvas

Kokių makiažo priemonių patartumėte vengti kuriant dieninį makiažą?

Dieniniam makiažui patarčiau rinktis matinius ar pusiau blizgius šešėlius, tačiau vertėtų vengti perlamutrinių, taip pat itin ryškių atspalvių. Dienai labiau tinka švelnūs pasteliniai tonai, reikėtų vengti pastebimo kontrasto tarp veido odos ir skaistalų atspalvių.

J. Liaudinienės kurtas dieninis makiažas
J. Liaudinienės kurtas dieninis makiažas
Organizatorių archyvas

Kokias daugiafunkcines makiažo priemones verta turėti savo kosmetinėje?

Ypač patogu turėti kompaktinę pudrą su kempinėle, kurios pakuotėje yra ir veidrodėlis. Tai viena iš tų priemonių, kurių dažnai prireikia, todėl jos tūri būti itin patogios naudoti. Iš daugiafunkcinių makiažo priemonių patarčiau įsigyti ir kelių atspalvių skaistalus. Vieni iš tokių yra amerikiečių kosmetikos kūrėjų „NYX“ daugiaspalviai skaistalai, kuriuos galima naudoti tiek skruostams paryškinti, tiek veidui modeliuoti, ar naudoti kaip akių vokų šešėlius. 

Į ką svarbiausia atkreipti dėmes kuriant vakarinį makiažą?

Svarbu atminti, kad vakariniam makiažui reikalingas intensyvesnis maskavimas, ypač jei oda linkusi rausti. Taip pat apgalvoti, kurią makiažo dalį ketinate akcentuoti: akis ar lūpas. Nereikėtų pernelyg išryškinti abiejų. Jei visas dėmesys kreipiamas į akis, jų makiažui galima rinktis tamsesnius ir intensyvesnius atspalvius, suteiksiančius žvilgsniui papildomo išraiškingumo. Jei akcentuojate lūpas, akims verčiau rinktis klasikinį makiažą. Jas galima subtiliai paryškinti akių kontūro priemone. Beje, tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – pradedančiosioms patariu rinktis išskirtinės lenktos formos akių kontūro pieštuką. Dėl ergonomiškos jo formos šį pieštuką patogu laikyti ir brėžti itin plonytę liniją.

J. Liaudinienės kurtas vakarinis makiažas
J. Liaudinienės kurtas vakarinis makiažas
Organizatorių archyvas

Kokie vakarinio makiažo akcentai madingi šiuo metu?

Šiuo metu madinga lygi ir sveikai atrodanti oda, todėl šį sezoną daug dėmesio skiriama veido odos kosmetikai ir priežiūros priemonėms. Norint geriausio rezultato reikia rinktis tik kokybiškas makiažo priemones, ypač makiažo pagrindą ar pudrą. Sveikos ir švytinčios odos efektui sustiprinti galima rinktis profesionalų makiažo pagrindą, su šviesą atspindinčiomis dalelėmis.

Taip pat, vis dar madingas dūminis akių makiažas, kuris šį sezoną spindi rožiniais ir violetiniais atspalviais, pavyzdžiui, orchidėjų ar slyvų. Lūpos gali būti ne tokios ryškios, madingi „nude“ atspalvio lūpų dažai. Beje, nepamirškite antakių – dailiai paryškinti antakiai yra vienas iš svarbiausių makiažo akcentų.

***

Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis