Kaip apsaugoti odą nuo šalčio ir išsausėjimo

Žiema – permainingas metas: už lango pučia vėjai, spaudžia šaltukas, o patalpose šilta. Dėl temperatūros svyravimų kenčia mūsų oda, ji tampa jautresnė, išsausėja, neretai sudirgsta. Siūlome keletą patarimų, kaip pasirūpinti oda, kad žiemą nejaustume diskomforto.

Šveitimas. Žiemą svarbu nuo odos paviršiaus pašalinti negyvas ląsteles, tad nepamirškite bent kartą per savaitę odą nušveisti. Tai reikėtų daryti atsargiai, naudoti švelnios kreminės konsistencijos priemones. Šveitikliai valo suragėjusį odos sluoksnį, nešvarumus ir poras, dėl to kremai ar losjonai gali giliau prasiskverbti, tampa efektyvesni. Puiku, jei rasite šveitiklį, praturtintą, pavyzdžiui, migdolų aliejumi, kuris drėkina ir minkština odą. Jei norite odą apsaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio, skatinti jos regeneraciją, tiks šveitiklis su ginkmedžiu. Odą stangrins kininių rožių, o skaistins – citrinų ekstraktai.

Kremas. Šiltu metu tinka gaivios tekstūros kremai, o žiemą patariama rinktis tirštesnę konsistenciją. Ieškokite ne vandens, bet aliejaus pagrindu gaminto kremo, toks neleis odai išsausėti, aspaugos ją nuo žiemos šalčių, vėjo. Daugumos naktinių kremų sudėtyje yra vertingų aliejų, jie intensyviau maitina ir drėkina odą, nei vandens pagrindo kremai. Tai ypač aktualu, jei dirbate šildomoje patalpoje, kur dėl oro sausumo galite pajusti odos tempimą. Tačiau prieš rinkdamasi kremą atkreipkite dėmesį į sudėtį: įsitikinkite, kad kremas, nors ir praturtintas aliejais, yra lengvas.

Apsauga nuo saulės. Kremai su apsauginiu filtru nuo kenksmingų saulės spindulių reikalingi ne tik vasarą, bet ir žiemą. Žiemą saulės spinduliai taip pat gali pridaryti žalos, ypač jei juos atspindi sniegas. Likus maždaug 30 min. iki išėjimo į lauką, patepkite odą plataus spektro apsauginiu kremu nuo saulės. Jokiu būdu nepamirškite apsauginio kremo ar losjono, jei planuojate ilgesnes žiemos pramogas, pavyzdžiui, ruošiatės slidinėti.

Drėkinimas. Greičiausiai ne kartą girdėjote, kad reguliarus vandens gėrimas padeda išsaugoti odos jaunystę. Tai mitas. Vanduo padeda išlaikyti sveikatą, gerina organizmo funkcijas, bet didelis kiekis vandens odos nesudrėkins. Yra žmonių, kurie gerdami net ir po 10-12 vandens stiklinių per dieną, vistiek skundžiasi išsausėjusia oda. Dėl to svarbu naudoti kremą, kuris sulaiko odoje drėgmę.

Atkreipkite dėmesį, kad gerdama vandenį iš buteliuko, sausinate lūpas. Neretai atsigėrus vandens šiek tiek jo lieka ir ant lūpų. Vandens lašeliai garuoja ir pasisavina lūpose esančią drėgmę, dėl to šios sausėja, ima skeldėti. To išvengsite, jei atsigėrusi vandens, lūpas patepsite drėkinančiu balzamu.

Karštas vanduo. Vienas didžiausių malonumų – po šaltos dienos įlįsti į karštą vonią, deja, tai kenkia mūsų odai. Intensyvus karštis skaido odoje esančius lipidų barjerus ir sukelia drėgmės praradimą, oda sausėja. Verčiau rinkitės šiltą vonią, įmeskite į ją saujelę avižų dribsnių arba žiupsnelį valgomosios sodos – sumažinsite odos tempimą, ji mažiau sudirgs. Po vonios kūną ištepkite drėkinamuoju losjonu. Nustatyta, kad losjonas drėkina efektyviausiai, jei odą tepate praėjus 3 min. po maudynių.

Taigi, ir šaltu metu negailėkite laiko odos priežiūrai. Jau dabar metas pradėti rūpintis ja intensyviau, kad atšilus orams drąsiai vilkėtumėte atvirus drabužius ir nebijotumėte gatvėje pasirodyti be makiažo.

Užsakymo nr.: PT_63701820

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis