Kaip išlaikyti grožį ilgiau

Dar visai neseniai prabanga laikytos grožio injekcijos šiandien tapo kasdienybe. Vis daugiau moterų Lietuvoje kreipiasi į gydytojus dermatologus tam, kad sulaikytų ar susigrąžintų grožį injekcijų pagalba. Jos sparčiai populiarėja, nes sugeba sustabdyti išorinį odos senėjimą, rezultatai tampa akivaizdūs labai greitai, tačiau neleidžia įtarti intervencijos.

Konsultuoja dermatologijos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja dermatologė Jurgita Stoškienė.

Grožio injekcijos nėra tik visiems gerai žinomos ir įžymybių pamėgtos botulino toksino injekcijos, stabdančios raukšlių formavimąsi ir jas išlyginančios. Grožio injekcijoms priskiriamos ir raukšleles bei veido kontūrus koreguojančios hialurono rūgšties injekcijos, pagerinančios odos būklę. Lašelis hialurono rūgšties iš karto užpildo raukšlę.

Hialurono rūgšties injekcijos padeda sumažinti ar visiškai panaikinti raukšles veido, kaklo, dekoltė ir rankų srityse, padidinti lūpų, skruostų apimtį, drėkinti odą ir padidinti jos elastingumą, koreguoti randus.

Hialurono rūgštis natūraliai egzistuoja žmogaus organizme, dėl jos odoje išlaikoma drėgmė, todėl šios injekcijos ne tik, nėra žalingos, bet ir pagerina odos būklę.

Jau minėtosios butolino toksino injekcijos dažniausiai taikomos mimikos raukšlių korekcijai. Botulino toksino A injekcija laikinai atpalaiduoja raumenį, todėl sušvelninamos ar visai panaikinamos mimikos raukšlės. Tiesa, šis metodas neatsiejamas nuo jį supančių mitų: butolino toksinu galima apsinuodyti, paveikti raumenys atrofuojasi. Tai – netiesa, nes naudojamos labai mažos preparato dozės, kurių poveikis užtrunka nuo 3 iki 12 mėnesių, o raumenyse išlieka įprastiniai medžiagų apytakos procesai.

Estetinės dermatologijos pasaulyje labai paklausi mezoterapija, kuri gimė Prancūzijoje dar 1952 metais. Šios procedūros metu šimtais mikroinjekcijų į vidurinįjį odos sluoksnį suleidžiamas vitaminų, mineralų, amino, hialurono rūgščių ar kitų odai naudingų medžiagų kokteilis. Visos šios medžiagos suteikia odai jėgų atsikurti ir panaikinti raukšlių, aknės, celiulito, strijų, suglebusios odos, slenkančių plaukų problemas. 

Vis dėlto nederėtų pamiršti, kad šiame pasaulyje viskas yra laikina, skiriasi tik laikinumo trukmė. Net ir pačių sėkmingiausių procedūrų rezultatai laikui bėgant nyksta. Tačiau yra būdų juos išlaikyti ilgiau ir skatinti regeneracinius odos procesus. Todėl po procedūrų gydytojai dermatologai pacientams visuomet rekomenduoja naudoti savaiminį odos atsinaujinimą skatinančias priemones, veikiančias giliuosius sluoksnius. Kol kas rinkoje vienintelė tokia – prancūzų dermatologijos laboratorijos „Bioderma“ sukurta medicininės paskirties priemonė „Matricum“®. Ji sudaryta vien iš medžiagų, natūraliai egzistuojančių odoje. Šie komponentai sukuria idealią mitybos terpę odos ląstelių ir audinių regeneracijai.

Medicininės paskirties priemonė „Matricum“® („Bioderma“)
Medicininės paskirties priemonė „Matricum“® („Bioderma“)
Gamintojo nuotr.

Greitesnė regeneracija padeda išlaikyti odos sveikatą ir grožį, nesvarbu, ar jis natūralus, ar patobulintas dermatologo kabinete.

Užsakymo nr.: PT_63224904

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis