Grožio injekcijos - ką reikėtų apie jas žinoti?

Šiuo metu įvairaus amžiaus moterų ir vyrų tarpe sparčiai populiarėja grožio injekcijos. Injekcijos ne tik padeda kovoti su senėjimo procesais, bet ir šalina įvairius defektus (randai, odos nelygumai, netaisyklinga veido forma, antsvoris, celiulitas, padidėjęs prakaitavimas, plaukų slinkimas ir kt.).

Apie grožio injekcijas kalbamės su Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ gydytoja dermatologe Sandra Kavaliauskiene

Kuo ypatingos hialurono rūgšties injekcijos ir kam jos rekomenduojamos?
Su amžiumi hialurono rūgšties sintezė organizme ima lėtėti, o jos skaidymas, priešingai, intensyvėja. Todėl oda netenka drėgmės, sulėtėja medžiagų apykaita, formuojasi odos raukšlės, oda suglemba, praranda tonusą. Hialurono rūgšties injekcijos padeda atstatyti prarastą hialurono rūgšties kiekį odoje ir tokiu būdu ypač greitai atjaunina ir pagražina odą. Hialurono rūgštis injekcijoms naudojama tiek laisva (mezoterapijos, biorevitalizacijos procedūros), tiek stabilizuota foma (užpildai).

Kas yra mezoterapija ir kada ji naudojama?
Mezoterpijos metu mikroinjekcijų pagalba į paviršinius ir vidurinius odos sluoksnius įvedamos biologiškai aktyvios medžiagos (hialurono rūgštis, vitaminai, amino rūgštys, mikroelementai, įvairių augalų koncentratai). Tokiu būdu oda efektyviai atjauninama, sprendžiamos įvairios problemos, gydomos ligos (bėrimai, kuperozė, randai, raukšlės, maišeliai po akimis, vystanti oda, celiulitas, strijos, nutukimas, pagurklis, plaukų slinkimas). Mezoterapija atliekama moterims ir vyrams nuo 18 metų amžiaus. Optimaliems rezultatams pasiekti dažniausiai prireikia kelių procedūrų.

Kas yra biorevitalizacija ir kada ji taikoma?
Biorevitalizacijos metu į dermą (vidurinį odos sluoksnį) mažais kiekiais yra suleidžiama įvairios koncentracijos laisva hialuroninė rūgštis. Tokiu būdu ypač veiksmingai atstatoma odos drėgmė, atkuriamas odos vandens balansas, atsiranda optimalios sąlygos ląstelių atsinaujinimui, ląstelių metabolizmui, stimuliuojama kolageno, elastino ir savos hialurono rūgšties sintezė. Biorevitalizacija rekomenduojama esant pirmiesiems senėjimo požymiams, 30–35 metų amžiaus žmonėms. Optimaliems ilgalaikiams rezultatams pasiekti rekomenduojamas kelių procedūrų kursas.

Hialurono rūgšties užpildai. Kas tai?
Tai stabilizuotos hialurono rūgšties preparatai, skirti ilgam laikui užpildyti raukšles, koreguoti audinių apimtis bei defektus. Šie užpildai taikomi, kai norima:
- panaikinti nosies-lūpų raukšles, anatominius veido odos defektus,
- panaikinti „kiseto" raukšlytes aplink lūpas,
- pakoreguoti veido ovalą,
- pakoreguoti lūpų apimtį ir formą,
- pakeisti skruostų formą,
- panaikinti įdubimus ir odos defektus (pvz. randai).

Kuo ypatingos botulino toksino injekcijos ir kada jos rekomenduojamos?
Botulino toksino tipo A preparatų veiklioji medžiaga yra baltymas, kuris blokuoja injekcijos vietoje acetilcholino išsiskyrimą. Taip blokuojamas arba susilpninamas nervinio impulso perdavimas nerviniais aksonais į mimikos raumenų skaidulas. Dėl šios priežasties nebesusidaro raumenų atsakomoji reakcija ir jie nebesusitraukia. Taip sumažinamos raukšlės ir užkertamas kelias naujų raukšlių susidarymui. Efektas išlieka iki 4-6 mėnesių. Kartojant procedūras, poveikis ilgėja, o nustojus leisti, raumens funkcija atsistato.

Botulino toksino preparatų injekcijos atliekamos esant:
- pykčio“ raukšlėms tarp akių,
- „žąsų kojelėms“ aplink akis,
- kaktos mimikos raukšlėms,
- raukšlytėms ant nosies nugarėlės ir aplink lūpas,
- padidėjusiam prakaitavimui (delnai, pažastys, padai).

Kas atlieka grožio injekcijas?
Injekcijos gali būti atliekamos tik gydymo įstaigose, jas atlieka plastikos chirurgai ir gydytojai dermatologai. Procedūrų kokybę ir sėkmę nulemia geros gydytojo žinios apie veido raumenų išsidėstymą, tinkamas injekcijų vietos ir dozės parinkimas. Efektyvumui įtakos turi ir paciento amžius, odos būklė ir anatominė veido sandara.

Ar tiesa, kad grožio injekcijos yra puiki alternatyva plastinei chirurgijai?
Taip, tai tiesa. Botulino toksino injekcijos, derinant jas su hialurono rūgšties preparatų injekcijomis, mezoterapija, biorevitalizacija ir cheminiais pilingais padeda užkirsti kelią odos senėjimo procesams.

Bijamtiems adatų – klinikoje ,,Grožio pasaulis“ atliekama Nobelio premiją pelniusi elektroporacija („mezoterapija be adatų“)
Bijamtiems adatų – klinikoje ,,Grožio pasaulis“ atliekama Nobelio premiją pelniusi elektroporacija („mezoterapija be adatų“)
Reklamos užsakovų nuotr.
Kuo išskirtinės klinikoje ,,Grožio pasaulis“ atliekamos grožio injekcijos?
Klinikoje „Grožio pasaulis“ injekcijas atlieka tarptautinę patirtį sukaupę plastikos chirurgai ir gydytojai dermatologai, turintys mokymų sertifikatus. Klinikoje naudojami tik originalūs žinomų gamintojų aukštos kokybės preparatai, kurių veiksmingumas patvirtintas kliniškai. Šie preparatai užtikrina visišką suderinamumą su organizmo audiniais ir terpėmis. Pas mus atliekamos visos grožio injekcijos, todėl kiekvienam klientui parenkami tinkamiausi preparatai. Siekiant sustiprinti injekcijų efektą, atliekamos ir kitos procedūros (procedūros vokiškais medicininiais lazeriais, kosmetologinės veido ir kūno procedūros ir kt.).

Ką patartumėte tiems, kurie bijo adatų?
Rekomenduoju klinikoje  „Grožio pasaulis“ atliekamas modernias elektroporacijos procedūras. Elektroporacija vadinama ,,mezoterapija be adatų“, nes jos metu saugiai, greitai ir neskausmingai į gilesnius odos sluoksnius įvedamos įvairios biologiškai aktyvios medžiagos (placenta, hialurono rūgštis, mezoterapijos kokteiliai ir kt.). Elektroporacijos metodas dėl savo išskirtinio veiksmingumo yra pelnęs prestižinę Nobelio premiją.

Klinikos ,,Grožio pasaulis“ kontaktai: Savanorių pr. 421, Kaunas, tel. (8-37) 31 39 00, Dalyvauk konkurse ir pasikeisk!

Užsakymo nr.: PT_61073599

Parašyk Redakcijai