Ką medikai mano apie šiuos intymius santykius?

Apklausos rodo, kad pasimėgauti analiniais žaidimais mėgsta maždaug 60% moterų (kiek tame tiesos – tikrai nežinome). O ką apie visa tai mano gydytojai?

Ką sako psichologai?

Psichologai teigia, kad toks seksas suteikia naujų pojūčių, o tai ypatingai svarbu poroms, kartu gyvenančioms ilgą laiką. Tai vienas iš būdų išsklaidyti monotoniją intymiam gyvenime. Esą analinis – kaip desertas, todėl jis niekuomet nenusibosta. Kaip vieną iš pagrindinių privalumų moterų atžvilgiu, psichologai išskiria ilgesnę lytinio akto trukmę, be to, vien kalbos apie tokį „uždraustą vaisių“ gali labai sujaudinti, o tai taip pat itin svarbu. Na ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus „už“ argumentas: moterys, sutinkančios užsiimti analiniu seksu, parodo savo pasitikėjimą partneriu.

Ką sako seksologai?

Seksologai analinio sekso atžvilgiu taip pat nusiteikę gana optimistiškai. Anot jų, būtent analinio sekso dėka kai kurios moterys pagaliau sugeba pasiekti orgazmą, kurio nebūna įprasto sekso metu. Tiesiojoje žarnoje yra ypatingų zonų, kurių stimuliavimas sukelia susijaudinimą ir galiausiai – orgazmą.

Ką sako proktologai?

Anot proktologų, analinis seksas turi savų „spąstų“. Kalbant apie analinį, nereikėtų pamiršti tokių ligų kaip hemarojus, tiesios žarnos sienelių išsitampymas (rezultatas – išmatų ir dujų nelaikymas) ir t.t. Žiūrint iš medicininės pusės, analinis kanalas pagal savo pobūdį tikrai nėra skirtas seksui. Be to, tiesiosios žarnos gleivinė – labai plona, todėl ją lengva pažeisti ir tokiu būdu užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis.

Tam, kad išvengtum neigiamų pasekmių, proktologai rekomenduoja laikytis keletos pagrindinių taisyklių:

* jei jauti baimę ir negali atsipalaiduoti – analiniu seksu neužsiiminėk, nes lytinis aktas bus skausmingas ir gali būti pažeista tiesiosios žarnos gleivinė;

* prieš analinį seksą būtina nusiprausti po dušu ir rekomenduojama pasidaryti valomąją klizmą;

* reikėtų naudoti specialius lubrikantus, užtikrinančius pakankamą drėgmę (tik ne šaldančius, nes jie sumažina skausmo pojūtį ir gali nepajusti pažeidimų);

* jei nori, kad analinis seksas nebūtų žalingas, nereikėtų juo užsiimti daugiau nei 2-3 kartus per mėnesį.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis