Antivėžinė dieta: ką valgyti, norint užkirsti kelią onkologinėms ligoms ir pristabdyti jau esančių vystymąsi

Siūloma mityba, kuri ne tik padės išvengti onkologinių susirgimų, bet ir pristabdys jau esančių vystymąsi.

Onkologiniai susirgimai, jų atsiradimo ir vystymosi mechanizmai, profilaktikos ir gydymo metodai – svarbiausios ir rimčiausios mokslo ir tyrinėjimų temos jau ne vieną dešimtmetį.

Apie efektyvią priešvėžinę dietą imta kalbėti po to, kai mokslininkams pavyko įrodyti, jog onkologinių ligų vystymasis tik trečdaliu priklauso nuo genetikos. Mūsų amžiuje mes patys atsakome už organizmo būklę. Mūsų emocijos ir reakcijos į išorės dirgiklius, žalingi įpročiai ir gyvenimo būdas, mitybos būdas ir režimas lemia galimą vėžinių ląstelių vystymąsi.

Be abejo, vien dieta laimėti pažengusios onkologinės ligos neįmanoma. Laimingų išgijimo atvejų, kurie prilyginami stebuklams, priskaičiuojama dešimtimis, tačiau apie antivėžinės dietos profilaktiką tikrai verta pagalvoti. Juolab kad ji – gana paprasta, tik reikalauja šiek tiek valios pastangų ir supratimo, kad tai svarbu pačiam sau.

Antivėžinė mityba

Pirmiausia reikia atsisakyti produktų, kurie stimuliuoja vėžinių ląstelių vystymąsi – cukraus, baltų miltų, gyvūnų riebalų. O dabar išvardinsime tuos svarbius produktus, kuriais turite paįvairinti jūsų racioną.

* Žalia arbata, kurios sudėtyje yra nepakeičiamas oksidantas – epigalokatechino galatas. Jo molekulės efektyviai saugo kraujagysles, kurias vėžinės ląstelės naudoja auglių susidarymui.

* Granatų sultys. Šis gėrimas žinomas jau nuo medicininių išradimų Senovės Persijoje laikų. Jis geriau nei bet koks kitas gali dukart sumažinti prostatos vėžio vystymąsi. Be to, gerdami granatų sultis kiekvieną dieną galėsite sumažinti jau esamo vėžio vystymąsi.

* Brokoliai, briuselio, kiniški ir spalvoti kopūstai naudingi ir nepakeičiami jūsų racione, nes šie produktai turi sulforafano ir indolinioų alkaloidų, kurie efektyviai neutralizuoja onkologinius darinius.

* Kurkuma, kuri yra pagrindinė kario sudėtinė dalis, pasižymi unikaliomis priešuždegiminėmis savybėmis. Taip gerai žinoma praktiškai visiems mums, kurkuma, pasirodo, ji gali užkirsti kelią storosios žarnos, kepenų, skrandžio, krūties ir kiaušidžių vėžiui, be to, leukemijai. Ir tai – ne paprasti žodžiai. Indijoje vėžio atvejų – 8-kart mažiau, lyginant su kitų regionų gyventojais, ir tai patvirtina klinikiniai tyrimai. O juk karis – prieskonis, be kurio indai neįsivaizduoja savo virtuvės.

* Česnakas silpnina kancerogeninių medžiagų veikimą. Jo ypatingi komponentai neutralizuoja vėžį sukeliančias medžiagas, kurių yra tabake ir perkeptoje mėsoje. Česnako vartojimas ypač efektyvus, kai kalbame apie žarnyno, prostatos, kepenų, krūties onkologines ligas, leukemiją. Be to, jis padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, ir tai taip pat stabdo vėžinių ląstelių augimą.

* Visiems žinomos mėlynės turi labai naudingų medžiagų – antocianidino ir proantocianidino, kurios sukelia vėžinių ląstelių susinaikinimą. Mėlynės turėtų tapti nuolatine jūsų stalo puošmena.

* Citrusiniai vaisiai turi specialių ir nepakeičiamų flavonoid, kurie pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir aktyviai padeda kepenims nukenksminti kancerogenus. Įdomus faktas – mandarino odelėje yra retų medžiagų, kurie geba užkirsti kelią galvos smegenų vėžiui ir sustabdyti vėžinių ląstelių plitimo greitį.

* Baklažanas, kaip ir mandarinas, padeda sumažinti vėžinių ląstelių vystymosi greitį. Jame yra terpenų, kurie efektyviai blokuoja fermentus, kurie būdingi vėžinėms lastelėms, siekiančioms užimti didelius plotus. Terpenų taip pat yra rozmarinuose, bazilike, mėtose, raudonėliuose, čiobreliuose.

* Tofu užkerta kelią žalingų hormonų aktyvumui. Sojos izoflavonai, kurie yra tofu sudėtyje, o taip pat geltonosiose pupelėse ir pupose, sudaryti iš molekulių, kurios neleidžia vėžinėms ląstelėms vystytis.

* Skumbrė, kurios sudėtyje yra naudingų riebiųjų Omega-3 rūgščių, padeda organizmui susidoroti su vėžinių ląstelių augimu ir auglių susidarymu. Esant plaučių, krūties, žarnyno, prostatos, inkstų onkologiniams susirgimams į meniu būtina įtraukti žuvis, kuriose yra Omega-3 riebiųjų rūgščių. Skumbrė taip pat turi seleno, kuris stiprina imuninę sistemą.

* Pomidorai sugeba padidinti organizmo galimybę kovoti su vėžiu. Be to, pomidorai, morkos, ropės, cukinijos, abrikosai turi vitamino A, kuris labai svarbus organizmui, ir likopino, kurie lėtina vėžinių ląstelių augimą.

* Juodas šokoladas, kuriame yra daugiau kaip 70 proc. kakavos, turi nemažai antioksidantų, proantocianidinų ir polifenolio. Šie komponentai silpnina vėžines ląsteles, mažindami jų vystymosi greitį ir galimybes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis